Morella aposta per la inclusió social amb diverses ofertes d’ocupació

282

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’Ajuntament de Morella i la Creu Roja realitzaran un projecte d’inclusió social amb tres ofertes d’ocupació per a la xarxa de museus. A més, es publica una beca formativa de jardineria per a una persona amb diversitat funcional i altra oferta de peó de manteniment de zones verdes

L’Ajuntament de Morella, a través del Pla d’Ocupació Local, ha publicat avui diverses ofertes de treball. D’una banda, destaca l’aposta per la inclusió social, amb la realització d’un projecte junt a la Creu Roja, que finançarà la Fundació de l’Obra Social de La Caixa. A través aquest, es contractarà a tres persones d’atenció al públic a l’àrea de cultura, durant tres mesos a mitja jornada. També s’ha publicat una beca formativa de jardineria per a persones amb diversitat funcional, de dos mesos de duració a mitja jornada. Finalment, la tercera oferta que s’ha fet pública avui és la d’un peó de manteniment de zones verdes a jornada completa. En total, el Pla d’Ocupació Local ha publicat cinc ofertes de feina a la jornada d’avui.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, considera que “aquestes ofertes són importants i serviran per reforçar diverses àrees, com la Brigada i la xarxa de museus, i apostar per la inclusió social”. A més, ha agraït “a la Creu Roja i a l’Obra Social La Caixa el treball conjunt per poder tenir un projecte tan important com aquest a Morella”. Per al primer edil, “la prioritat de les administracions ha de ser l’ocupació”.

-Avalem Joves

Avalem Joves és el nou programa per a l’ocupació de joves que ha posat en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible. Les empreses i autònoms que s’adherisquen a aquest podran beneficiar-se d’ajudes per a la contractació indefinida inicial a jornada completa de joves. Les ajudes seran del 80% del Salari Mínim Interprofessional. En aquest cas, els destinataris de les ajude són els joves majors de 16 anys i menors de 30 que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema professional per a l’ocupació o el sistema educatiu i que figuren en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Però en breu, la Conselleria també llançarà plans per a joves no qualificats. Els interessats a beneficiar-se d’aquestes ajudes que es publicaran en un futur, han d’estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Aquesta tramitació es pot realitzar des del mateix ajuntament.