Morella anima a donar suport a projectes locals que han arribat a la fase final dels pressupostos participatius de la Generalitat

498
Ciutat de Morella.
PUBLICITAT
  • L’ampliació del Centre de Dia de Morella, el jaciment visigòtic del Mas de Sabater, la millora de la xarxa de camins rurals o la creació d’un parc públic comarcal de vivendes i adquisició d’immobles, estan entre els projectes que poden ser votats
  • Es tracta d’una iniciativa de la Generalitat Valenciana mitjançat la qual la ciutadania pot votar projectes per a que siguen inclosos als pressupostos de l’any que ve.

La Generalitat Valenciana, amb una iniciativa novedosa, va obrir enguany la possibilitat a la ciutadania de presentar projectes que, de ser escollits, seran inclosos en els pressupostos que la Generalitat ha de presentar per al 2022. La manera de triar-los és la de la votació popular, mitjançant la qual és també la pròpia ciutadania la que escull, mitjançant el seu vot, els projectes que considera més necessaris per a la comunitat.

Ara s’arriba a l’última fase. En esta fase final de les votacions trobem projectes que han sorgit de la iniciativa de particulars i entitats de Morella i la comarca dels Ports i que, gràcies a les votacions prèvies, han arribat esta fase que serà la que determinarà quins projectes entren als pròxims pressupostos. Així, si participem podem votar projectes com l’ampliació del Centre de Dia de Morella, la millora de la xarxa de camins rurals a la comarca, l’adquisició d’un parc públic de vivendes i adquisició d’immobles als pobles de la comarca dels Ports o la posada en valor del jaciment arqueològic visigot dels Casals del Mas de Sabater. Per participar de la votació cal entrar i inscriure’s a l’enllaç:

https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments?heading_id=3&order=price&page=1

Una vegada els usuaris s’enregistren poden participar de la votació i escollir els projectes que consideren de més interès per a les nostres comarques. Cada projecte està valorat i la persona que participa amb el seu vot disposa de 5.418.400 euros podent votar tants de projectes com li entren en l’esmentat pressupost sense poder excedir-lo. Este pressupost és l’establert per a les comarques d’interior nord.

Amb aquesta interessant iniciativa la Generalitat Valenciana dóna la oportunitat a tot els conjunt del país, particulars, representants del col·lectiu associatiu o entitats, de dissenyar el programa d’inversions de l’ens autonòmic, prioritzant aquells projectes o programes que, al ser escollits individualment mitjançant aquesta votació, se consideren els més interessants per a la població.

Rhamsés Ripollés Puig, alcalde de Morella, ha destacat que ‘’des de l’Ajuntament de Morella animem a tota la ciutadania a  aprofitar esta oportunitat que ens dona la Generalitat per escollir projectes i inversions per al 2022 i que recolzem les importants iniciatives que tenim per Morella i la comarca dels Ports, tant en la vesant social com econòmica. Bons exemples són el Centre de Dia, la millora de camins rurals, entre altres’’.