Morella, amb els refugiats de Síria

254

Morella s’integra a la xarxa d’acollida de refugiats i organitza avui una concentració i lectura d’un manifest. Aquestes són algunes de les conclusions de la reunió d’urgència que ha celebrat el Consell de Solidaritat

El Consell de la Solidaritat de Morella s’ha reunit d’urgència per abordar la situació dels refugiats de Síria. Així, en aquesta trobada es va acordar l’elaboració d’un manifest que es llegirà a la concentració d’aquesta vesprada (20:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament) i l’adhesió de la localitat a la xarxa d’acollida de refugiats. A més, en els propers dies, diferents organitzacions obriran números de compte perquè els veïns i veïnes puguen realitzar donacions.

La regidora de solidaritat, Malú Blasco, assenyala que “Morella ha d’estar al costat d’aquelles persones que ho necessiten i des d’ací anem a posar el nostre granet de sorra per ajudar els refugiats”. A més, afegeix que “el Consell de la Solidaritat ja porta anys realitzant diferents activitats per conscienciar de la problemàtica que existia a Síria i creiem que Europa, d’una vegada per totes, ha de prendre mesures urgents a favor de les milers de persones que estan patint aquesta barbàrie”. Finalment, la regidora indica que “Morella és solidària i ho ha demostrat sempre bolcant-se amb les persones que més ho necessiten. Ara, volem veure una Europa solidària i que tracte a aquestes persones que fugen de les guerres dels seus països com realment es mereixen”.

D’aquesta manera, aquesta vesprada tindrà lloc la concentració a la Plaça de l’Ajuntament, convocada pel Consell de la Solidaritat i en la qual s’espera que participen desenes de veïns i veïnes. En aquest acte, es llegirà el manifest que es va acordar en la reunió del passat divendres i es mostrarà la solidaritat de la localitat cap a aquestes persones que estan fugint de la guerra de Síria. L’Ajuntament de Morella treballarà, des de l’àrea de serveis socials, amb les diferents administracions per fer possible l’acolliment de refugiats.

Cal recordar que el Consell de la Solidaritat està format per representants municipals i per membres de les ONGs locals.