Morella amb el poble ucraïnès i  en fer front al preu de l’energia

682
PUBLICITAT
  • En el plenari es va aprovar una moció de l’equip de govern per un canvi en el preu de l’energia, l’establiment d’ajudes i el compromís de suport  econòmic a famílies i empreses per part de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Morella va celebrar ahir dijous ple ordinari. En el mateix va estar molt present, des del principi en l’informe d’Alcaldia,  la situació d’Ucraïna amb les iniciatives de suport i solidaritat i tot el treball de serveis socials davant la possible rebuda de persones refugiades al nostre municipi.

La invasió russa també està empitjorant la situació per les despeses energètiques per a les famílies i empreses, ja prou agreujada en els darrers mesos. Sobre este aspecte l’Ajuntament ha aprovat una moció del Partit Socialista que demana canvis en els preus energètics, mesures d’ajuda i suport econòmic, facilitar la participació dels ajuntaments i un compromís ferm de l’Ajuntament de Morella en participar tant en la canalització i tramitació de les mateixes, així com econòmicament. A este aspecte el PP presentava una altra moció que ha sigut rebutjada. Tant el regidor José Manuel Rodrigo com l’alcalde, Rhamsés Ripollés, han destacat que l’Ajuntament ‘sempre ha estat durant la pandèmia, ajudant a les famílies més vulnerables i donant suport econòmic a les empreses, així anem a estar recolzant-los i ens comprometem front a esta situació complicada pel preu de l’energia. Per fer-ho possible els ajuntaments  necessitem la cobertura legal i econòmica de les administracions superiors, a les que a més exigim rapidesa en mesures que baixen el cost de l’energia’’.

Per altra banda, en promoció econòmica i tractant la taxa turística, des de la regidoria de promoció turística s’ha informat que, tal com ja van traslladar fa unes setmanes a l’Associació d’empresaris turístics de Morella i comarca (Asetmico) es vol tractar este tema en el proper consell de turisme de dimarts, on participa el sector, i per tant tindre un text conjunt de posició contrària a l’aplicació de la taxa turística. La moció presentada pel PP ha sigut rebutjada per l’equip de govern.
L’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha destacat que ‘’Morella és un referent turístic d’interior de la Comunitat Valenciana i entenem que no s’ha d’aplicar una possible taxa turística i menys en estos moments. Entenem que és molt important mostrar una posició conjunta i acordada, ajuntament i empresaris, en el sí del consell de turisme  i fugir de mocions amb un caire netament partidista”.

En l’àrea d’hisenda un dels punts més destacats ha sigut l’aprovació de la nova ordenança referent a les Plusvàlues, la qual s’havia de modificar per adaptar-se a la nova legislació, després que els tribunals anul·laren les ordenances vigents de tota Espanya. Aquesta nova ordenança, basada en la nova legislació i, aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern, comporta una novetat important. Es tracta d’una bonificació del 95% de la que es podran beneficiar tots els casos de transmissió patrimonial degut a una defunció de familiar de primer ordre. L’alcalde de Morella ha destacat que ‘’gràcies a esta bonificació molts dels nostres veïns i veïnes tindran una important reducció que és totalment justa en els casos d’herència’’.

En el plenari també s’ha aprovat la sol·licitud d’una ajuda per fer millores en el polígon industrial i poder adquirir una nau industrial.