Morella albergarà la segona edició de les Jornades de la Infància i l’Adolescència

70
JORNADES INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

– Aquesta edició està centrada en L’oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat i la participació dins del projecte Ciutat Amiga de la Infància

– A la vesprada tindrà lloc una ponència dirigida especialment als pares i mares i personal docent a càrrec de Jaume Funes

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella albergarà el dimecres 19 de desembre les II Jornades de la Infància i l’Adolescència. En aquesta ocasió, estan centrades en L’oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat i la participació. Així, durant tota la jornada estan previstes activitats entre les quals destaca la ponència sobre l’oci educatiu dirigida a les famílies i personal docent a càrrec del psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, Qui, com i a on s’eduquen els i les adolescents d’avui.

La regidora d’Educació i Joventut, Judit Garcia, ha destacat que “es tracta d’unes jornades molt importants per a conéixer diferents maneres d’educar als xiquets i xiquetes”. A més, ha explicat que “aquesta segona edició està centrada en l’educació a través de l’oci en la qual participaran diferents professionals entre els quals destaca l’expert Jaume Funes”. Així, ha comentat que “les activitats estan obertes al públic” i ha volgut “animar a pares, mares i docents a participar en aquestes jornades”.

Les II Jornades de la Infància i l’adolescència estan organitzades per l’ajuntament de Morella, Unicef Comunitat Valenciana, Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de la Joventut i col·laboren la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Gestiona Cultura SLU, Espai Jove Vilafranca, Casal Popular Atzeneta, Projecte Creu Roja PINEO, Assemblea de cooperació per la pau i Centre de Desenvolupament Rural Albocàsser.

Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef a l’any 2016. Les CAI és un projecte d’aquesta ONG que vol promoure la Convenció dels Drets dels Xiquets. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seues inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar solució a les demandes que tenen. Així, l’objectiu és promocionar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que afecten a tots i totes. Així, Morella va ser la primera ciutat de la província en obtindre aquest distintiu que ara ja tenen altres poblacions des d’aquest 2018.

Programació de les II Jornades d’Infància i Adolescència

Aquestes jornades començaran amb la benvinguda per part de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la Regidora de Joventut i Educació, Judit Garcia. A continuació, a les 10.45 hores, xerrada Oci educatiu a càrrec de Jesús Martí, Director General de l’IVAJ. A les 12.00 hores, El dret de jugar, aprendre, ser i relacionar-se en temps no escolar ni familiar. L’oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat i la participació a càrrec de Jaume Funes. A les 13.00 hores, xerrada Participació i oci, un dret per als infants i adolescents per Lledó Ballester, educadora social de la Mancomunitat dels Ports. Finalment, col·loqui moderat per Pep Castellano, de l’IVAJ de Castelló.

A la vesprada continuen les jornades amb activitats al Casal Jove i al Centre Jove a les 17.00 hores. A les 17.30 hores, ponència Qui, com i a on s’eduquen els i les adolescents d’avui per Jaume Funes. Per a acabar, a partir de les 18.30 hores diferents entitats explicaran les seues experiències d’èxit.