Juan Ramon Guardiola i Rafa Pallarés

Morella albergarà la II Fira de la Caça aquest proper cap de setmana (30-31 de maig). Una cita que consolita aquest esdeveniment en el calendari de la localitat i que comptarà amb moltes activitats, com exhibicions, xerrades o exposicions d’animals. Aquesta Fira tornarà a estar organitzada per la Societat de Caçadors el Maestrazgo i comptarà amb la col•laboració de l’Ajuntament de Morella. El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, ha presentat aquesta segona edició al costat del president d’aquesta associació de caça, Juan Ramón Guardiola.

L’edil morellà afirmava que “la caça és una activitat popular en aquesta zona d’interior, que compta amb un gran nombre de seguidors, pel que esperem que agrade als veïns i veïnes de la comarca i que atrega gent de fora del nostre terme a vindre fins a Morella”. A més, assenyalava que “la Societat de Caçadors el Maestrazgo ha fet un important esforç organitzatiu i des de l’Ajuntament de Morella estem col•laborant colze a colze amb ells perquè torne a ser un èxit”. Finalment, feia una crida a la participació, perquè aquesta cita es seguisca consolidant en el calendari de la localitat i que puga repetir-se els propers anys. Per la seva banda, Juan Ramón Guardiola ha explicat tots els actes amb els què comptarà aquesta fira i ha agraït la col•laboració de totes les entitats que fan possible que es puga celebrar aquest esdeveniment, després del “èxit rotund” de la primera edició.

La fira comptarà amb diverses exposicions, tant d’animals com d’articles de caça, exhibicions de gossos de caça o aus rapinyaires, concursos, conferències o tallers de tir amb arc i tir virtual. Un ampli programa d’activitats que espera seduir molts amants d’aquesta activitat.

La fira tornarà a situar-se en l’Espai Firal i llocs propers. A l’interior de l’antic poliesportiu hi haurà diferents estands, en els quals estaran principalment els articles d’exposició. Pel que fa a les activitats programades per al dissabte, al matí tindrà lloc una prova morfològica i concurs de bellesa de podencs eivissencs i, a la vesprada, exhibició de caça “San Humberto”, amb la subcampiona d’Espanya, Noelia Cartes i altres dels millors del país en aquesta especialitat. Tant el dissabte a la vesprada com diumenge al matí, hi haurà exhibicions de caça de conill, amb podencs eivissencs i xarnego valencià. A més, aquest segon dia també es podrà aprendre amb la xerrada a càrrec de l’Associació Arrecal.