Morella alberga el congrés “La veu del regne” en commemoració del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana

72
La veu d'un regne

– Morella és una de les seus, junt València i Alacant, d’aquest congrés que se celebra aquesta setmana

– El dimecres 24, a les 12:45h, al convent de Sant Francesc, tindrà lloc el concert “Cants d’un poble per a trencar silencis”

Aquesta setmana es commemora els 600 anys de la Generalitat Valenciana, amb diverses ponències de més de 200 experts d’àmbit internacional sobre la institució i els seus orígens, entre altres temes. Les localitzacions escollides, per les universitats públiques valencianes, per a aquest congrés van ser València, Alacant i Morella.

Entre els actes que se celebraran a Morella, destaca el concert que tindrà lloc, el dimecres 24 a les 12:45h, al Convent de Sant de Francesc, “Cants d’un poble per a trencar silencis”, a càrrec de Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner.

Així, abans del concert, a les 11:30h, en el Teatre Municipal, començarà la jornada amb diferents parlaments a càrrec del Conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i el professor de l’UJI Vicent Garcia.

Al llarg de la vesprada tindran lloc diferents ponències d’àmbit intern a les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella.

L’alcalde de la ciutat de Morella, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “és un honor per Morella haver sigut escollits per les universitats públiques valencianes com una de les tres seus d’aquest important congrés”. A més ha destacat que “Morella va tindre un paper fonamental en els inicis de la institució”.

El congrés “La veu del regne” està organitzat per les cinc universitats públiques valencianes, i en les 16 sessions que es celebren paral·lelament, es gira al voltant de temes com els orígens de la institució, els estaments que la integraven, les finances, el pensament polític…