Morella adjudica la fusta dels monts de Vallivana i Carrascals

779
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella ha adjudicat l’aprofitament de la fusta dels monts de Vallivana i Carrascals a l’empresa Hijos de Rafael Herrero per 55.550 euros més IVA. Cal explicar que diverses empreses que s’han presentat en aquesta subhasta. L’aprofitament es tracta de 1.680,123 m3 de fusta apilada dels pins d’aquestos boscos, pinus nigra i pinus halepensis procedents de les inversions en neteja dels boscos de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. A més, està previst que es publique l’aprofitament de l’estella d’aquestos boscos en els pròxims dies.


El regidor de Desenvolupament Rural, Medi Ambient, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “es tracta d’una important quantitat de fusta procedent dels treballs de neteja i manteniment d’aquestos boscos” i ha afegit que “és un bon moment per a optar a aquestes licitacions, ja que tenen un preu més elevat que en licitacions publicades anteriorment”. L’edil ha explicat que “els treballs de neteja de boscos són molt importants per al manteniment d’aquestos a més que els aprofitaments repercuteixen en l’economia del territori”. Finalment, ha indicat que “es tracta de fusta obtinguda a partir de les inversions de la conselleria en el manteniment i millora d’aquestos boscos públics”.


Cal explicar que l’ajuntament de Morella treballa amb els diferents tallers i brigades de manera constant en matèria de neteja forestal i manteniment. Així, Actualment es realitzen treballs de neteja al barranc del Tint. També s’han planejat treballs de neteja dels pins morts i caiguts del mont públic de Pereroles durant les pròximes setmanes a través del taller d’ocupació i la brigada EMERGE. Finalment, durant les últimes setmanes s’han realitzat treballs de mitigació als voltants de Xiva.