Morella acull una jornada sobre mineria sostenible

164
CONGRÉS MINERIA MORELLA
PUBLICITAT

– Aquest congrés ha tingut lloc a l’ajuntament de Morella durant el cap de setmana

– Les conferències s’han combinat amb visites guiades a la ciutat i a la pedrera de l’empresa Arcillas Vega del Moll

Morella ha albergat aquest cap de setmana una jornada sobre mineria sostenible. Aquesta ha comptat amb diferents xerrades i conferències al voltant de la mineria, les quals s’han combinat amb conéixer la ciutat de Morella i la mina de l’empresa Arcillas Vega del Moll. Així, cal recordar que aquestes jornades van nàixer a Morella l’any 2001 i han recorregut diverses empreses i localitats mineres durant els últims anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància d’aquest congrés en el qual experts en la matèria expliquen l’estat i novetats de la mineria, així com la manera de desenvolupar la seua activitat de manera sostenible”. Així, l’edil ha explicat que “durant tot el cap de setmana, els i les assistents al congrés han conegut la nostra ciutat i la pedrera de l’empresa a la Vega del Moll, així com els jaciments que s’han descobert en aquest emplaçament”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “Morella és una ciutat de congressos que alberga moltes activitats d’aquestes característiques durant l’any”.

Així, s’han realitzat diferents ponències a Morella. La Subdirectora General d’Avaluació Ambiental, Salomé Arnal, ha oferit la ponència sobre Avaluació Ambiental. El Co-CEO Tecnourban Group, Curro Nicolau, ha parlat del Pla Especial de Mineria en l’actualitat. El President de SEDPGYM, Antonio Pizarro, sobre Les explotacions compatibles amb el Medi Ambient i la conservació del patrimoni cultural. Finalment, la conferència sobre la utilització de drons a la mineria, Medi Ambient i Patrimoni ha sigut a càrrec d’Emilio Querol, de Revolotear SL.