Morella acull un nou fòrum de la Xarxa Vives d’Universitats

254

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La gestió dels serveis lingüístics universitaris en temps de crisi és la temàtica d’aquestes jornades que es desenvolupen entre avui i ahir

Morella acull el Fòrum Vives de Gestió dels Serveis Lingüístics Universitaris en temps de crisi. Durant la jornada d’ahir i avui, la Xarxa Vives i la Universitat Jaume I, en el marc del seu 25è aniversari, organitzen aquesta trobada.

En l’obertura institucional va participar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, al costat del director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, el secretari de la Comissió de la Llengua de la Xarxa Vives i cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València, Sergi Linares, i la vice-rectora d’Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme de l’UJI, Inmaculada Fortanet. El primer edil morellà ha agraït a la Xarxa Vives l’elecció de Morella com a seu de la trobada, així com la de diversos congressos que ha organitzat aquesta entitat en els últims anys. En aquest sentit, Ripollés assenyalava que “estem en una ciutat patrimonial, però un patrimoni importantíssim és la llengua i aquí tenim un gran paper totes les administracions i per descomptat les universitats”. A més, afegia que “som la ciutat on es va fundar la Xarxa Vives i és tot un plaer poder col·laborar amb la Xarxa Vives d’Universitats en l’organització de les seves trobades, que tracten o han tractat aquests anys enrere qüestions tan fonamentals com són la llengua, la joventut o la igualta “. A més, l’alcalde morellà també indicava que “Morella treballa per posicionar-se com una ciutat de congressos i aquest tipus de trobades ajuden a aconseguir aquest objectiu”.

Pel que fa a la formació d’ahir, Trenzano va presentar una ponència sobre la nova política lingüística del govern valencià i el catedràtic Ricardo Chiva va desenvolupar la seva intervenció sota el títol Noves formes de gestionar els serveis lingüístics universitaris: cap al model organitzatiu innovador? Després d’aquestes classes, els participants van gaudir d’una visita guiada per Morella.

La jornada d’avui s’ha iniciat amb una sessió sobre la millora contínua en els serveis universitaris, amb el cas del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV. En l’última xerrada, l’expert en gestió del coneixement desenvolupat i canvi organitzatiu, Manel Muntada, ha parlat sobre Desenvolupament i canvi organitzatiu: el paper de les persones.