Morella acull un curs de la Xarxa Vives d’universitats aquest dissabte

82
Castell de Morella

– Aquesta edició tractarà sobre la introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

– El curs pretén contribuir a la formació del professorat en l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acull una vegada més un curs de la Xarxa Vives d’universitats el dissabte. Aquest és el IX Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger i té l’objectiu de formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. A més, el diumenge, els i les assistents al curs realitzaran una visita cultural a la ciutat.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat “la importància que un any més la Xarxa Vives haja escollit Morella per a realitzar part del seu congrés a Morella”. A més, ha explicat que “la formació continua, en aquest cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”.

Aquest curs de la xarxa està destinat a persones llicenciades i graduades en Filologia, preferentment en filologia catalana, Traducció i Humanitats. Així, 40 alumnes i el seu professorat acudiran a Morella per a realitzar aquest curs durant tota la jornada. Cal apuntar que el primer bloc del curs s’imparteix a Vinaròs i la resta, blocs 2 i 3, seran a Morella. Així, les classes a la capital dels Ports tractaran les Estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i la Literatura, cultura i dinamització.

Cal recordar que la Xarxa Vives es va fundar a Morella l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Morella compta amb nombrosos congressos i cursos al llarg de l’any. La localitat s’ha situat com una bona opció per dur a terme aquests congressos, gràcies, entre d’altres, als diferents espais emblemàtics que posseeix la ciutat i a l’extensa oferta d’allotjament, restauració i d’oci que ofereix la zona.