Morella acull l’espectacle La història del soldat el diumenge

311
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ciutat de Morella albergarà el diumenge 31 d’octubre a les 19.00 hores La història del soldat a l’Espai Firal. Aquest és un espectacle diferent, en el qual l’Orquestra Lírica de Castelló interpreta el teatre musical amb partitura del compositor rus, Igor Stravinsky, amb un narrador-actor, il·luminació i pantalla cinematogràfica. Les entrades estan disponibles a https://morella.escenaonline.es/ i també es podran adquirir en la taquilla.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’un format diferent i espectacular on es combina la música amb la narració d’un conte” i ha aprofitat per a “animar a totes i tots a disfrutar d’aquesta experiència el 31 d’octubre a l’Espai Firal”. L’entrada tindrà un preu de tres euros i estarà disponible en la taquilla de l’Espai Firal i ja es pot comprar de manera anticipada a través de la pàgina web municipal”.
Cal explicar que l’Orquestra Lírica de Castelló va estrenar el 10 d’octubre de 2020 a Castelló la seua producció La història del soldat, teatre musical amb partitura d’Stravinski.

L’obra original, en forma de paràbola, va ser estrenada l’any 1918 per a poder ser representada per músics i actors ambulants. En 1918 el mateix Stravinski va dirigir l’estrena de l’Histoire du Soldat en el Teatre Municipal de Lausanne (Suïssa), però l’epidèmia coneguda com la grip española va cancel·lar la resta de la producció́, que no va poder tornar a representar-se fins a cinc anys més tard. Així́, un segle després, i amb una situació́ conjuntural similar, l’Orquestra Lírica estrenà aquesta versió́ de la reconeguda obra mestra del compositor rus, amb traducció́ i adaptació́ dels textos al valencià̀ acompanyada per un teló audiovisual.

Agenda del cap de setmana
A més, el cap de setmana i festiu de Tots Sants, Morella ha programat altres activitats culturals, festives i esportives. D’aquesta manera, aquesta vesprada tindrà lloc la xerrada de memòria històrica Sis morellans assassinats pel franquisme. Llei de fugues a la Sala del Justícia a les 20.00 hores. El dissabte 30 d’octubre se celebrarà la VII Trobada de dimonis amb una cercavila amb música pels carrers de Morella a les 18.30 hores i el posterior correfoc a les 20.00 hores. Finalment, el dilluns a les 9.00 hores hi haurà una classe solidària de Ioga per La Palma al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. Les inscripcions estan obertes a través del WhatsApp 629 311 985 i la recaptació serà íntegra per a les persones afectades pel volcà Cumbre Vieja.