Morella acull les Jornades sobre la guerra civil els dies 8 i 9 d’octubre

95

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquestes són un conjunt de conferències les quals comptaran amb fotografies i projeccions

A més, la Sala del Consell albergarà una exposició sobre la guerra a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat

Morella acull les Jornades sobre la guerra civil organitzades pel Centre d’Estudis dels Ports els dies 8 i 9 d’octubre a la Sala del Justícia. Aquestes comptaran amb historiadors i experts en aquest període de la història per a tractar el record de la guerra civil a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat de manera rigorosa, tot deixant de banda les interpretacions partidistes i amb la intenció de donar a conéixer aquells fets a les generacions que només han sentit els relats de les experiències de llavis dels seus avantpassats.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha explicat que “es tracta d’una activitat molt interessant que reuneix diferents xerrades durant els dies 8 i 9 d’octubre, així com una exposició que estarà oberta fins al 28 del mateix mes”. L’edil ha comentat que “fotografies i projeccions acompanyaran totes les xerrades per a explicar aquest període de la història a les nostres comarques”.

Finalment, Rocío ha volgut “convidar a tots i totes a participar en aquestes jornades, així com visitar l’exposició que hi haurà a la Sala del Consell”, a més, ha aprofitat per a “agrair al Centre d’Estudis dels Ports la seua implicació i iniciativa a l’hora d’organitzar activitats culturals a Morella”.

Les Jornades sobre la guerra civil començaran el dilluns 8 d’octubre a les 18.00 hores amb la xerrada La guerra civil: des dels inicis fins a la batalla de Terol a càrrec de Juan Miguel Palomar, llicenciat en Geografia i Història i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

A les 19.00 hores, començarà la conferència La primavera del 38, vuitanta anys després de Martí Ricard, autor del llibre Primavera del 38, la guerra a les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat.

El dimarts 9 d’octubre continuaran les activitats amb la conferència L’aviació des de la batalla de l’Ebre fins al final de la guerra civil de Joan Villaroya, catedràtic i professor d’història contemporània a la Universitat de Barcelona i autor de més de 20 llibres sobre els bombardeigs i les víctimes de la guerra civil.

Les jornades acabaran amb la conferència La postguerra: la repressió i els maquis a càrrec de Raül González, doctor en Història contemporània i professor d’història