1-Selim-Nota de premsa-

Morella acull, des d’avui i fins dissabte, el vint-i-sisé congrés de la Societat Espanyola de Llengua i Literatura Anglesa Medieval (Selim). Una trobada que reuneix importants especialistes internacionals europeus, procedents del Regne Unit, Rússia, Polònia, Suècia i Espanya, entre d’altres, per debatre sobre la llengua, literatura i les cultures medievals angleses des de diversos angles que inclouen l’estudi filològic clàssic, les connexions entre l’època medieval i l’actualitat, els discursos i les filosofies medievals. D’aquesta manera, Morella continua amb la seva aposta per convertir-se en seu organitzadora de diferents trobades.

En la jornada d’avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la presidenta de Selim, Trinidad Guzman, i la professora del departament de Filologia Anglesa de l’UJI, Maria José Esteve, han inaugurat aquesta cita. El primer edil de la localitat ha agraït a les dues entitats organitzadores l’elecció de Morella com a seu i destacava que “enguany celebrem el 600 aniversari de les Converses de Morella i volem que la nostra ciutat es convertisca en un espai de diàleg, debat i trobades, com ho va ser en aquell moment en el què es van donar cita un papa, un rei i un sant”. Cal assenyalar que aquest municipi ha intensificat els treballs aquest any per albergar més congressos de diferents entitats i, a més del Selim, en els pròxims dies tindrà lloc el comitè provincial de la Creu Roja i en unes setmanes, el cinquè curs de la Xarxa Vives d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger.

La Societat Espanyola de Llengua i Literatura Anglesa Medieval té com a objectiu el fomentar, estimular i impulsar al nostre país, l’estudi i investigació de la literatura medieval anglesa, tant en els aspectes lingüístics com en els culturals o literaris. Cada any celebra un congrés en una universitat d’Espanya i cita importants acadèmics provinents de diversos llocs del continent europeu, especialment, del nostre país i del Regne Unit.

D’aquesta manera, la Universitat Jaume I agafa el testimoni de les de Salamanca i Còrdova, organitzadores de les dues últimes edicions del Selim, i celebra aquest congrés a la localitat dels Ports. A més, en el marc d’aquest congrés, també es realitzaran activitats obertes al públic, com són els romanços medievals a la porta de la Basílica Arxiprestal o el concert Supramúsica en el Convent de Sant Francesc. Els assistents també podran conèixer la gastronomia de la localitat o el patrimoni i la història, mitjançant una visita guiada.