Morella acull el I Congrés Nacional de Ramaderia Extensiva en el Medi Rural en Alta Muntanya

119
PUBLICITAT
  • Els temes de reflexió versaran sobre la sanitat dels animals, la digitalització de les explotacions i les novetats normatives de la PAC

Morella acull el Primer Congrés Nacional de Ramaderia Extensiva en el Medi Rural en Alta Muntanya, que organitzen la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; l’Ajuntament, i la Diputació de Castelló entre el 14 i el 16 de desembre.

Les sessions tindran lloc en les dependències de l’ajuntament del municipi i seran a càrrec d’experts en diversos àmbits d’esta classe de producció ramadera i de l’equip directiu de la Conselleria i del Govern aragonés.

El dijous 14 s’obrirà el congrés tractant la relació entre la ramaderia extensiva i el medi rural, a la qual cosa seguirà un repàs a la situació actual de la tuberculosi i la paratuberculosi bovina, així com altres patologies emergents, com ara la malaltia hemorràgica.

Durant la jornada següent s’abordarà el pas de l’agricultura i la ramaderia ecològica en el medi rural, i també la digitalització de les explotacions agrícoles i ramaderes.

Per al dissabte 16 de desembre s’ha programat una activitat pràctica al matí que requerix inscripció prèvia i dos sessions sobre sanitat preventiva en oví i boví, amb el focus posat en els programes de vacunació i desparasitació, així com el maneig de l’alimentació i la reproducció.

A la vesprada, el director general de la PAC, Joaquín Gómez, informarà sobre les novetats de la política agrària comuna europea referida als ecorègims.

A manera de tancament se celebrarà una taula redona sobre ramaderia extensiva en la qual participaran, per part de la Generalitat, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, que clausurarà l’esdeveniment; el director general de Producció Agrícola i Ramadera, Simón Martínez; el director general de Política Agrària Comuna (PAC), Joaquín Gómez, i per part d’Aragó, el director general de Qualitat i Seguretat Alimentària, Fernando Laguna, i el director general Producció Agrària, Carlos Calvo.