Morella acull el fòrum de la Xarxa Vives sobre Igualtat de Gènere a les Universitats

236
Xarxa Vives a Morella
PUBLICITAT
Xarxa Vives a Morella
Xarxa Vives a Morella

-Nota de premsa-

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Morella alberga, entre avui i demà, una Trobada del Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives, en el marc del Fòrum Vives. En aquesta, assistiran representants d’igualtat de totes les universitats i es debatran els protocols d’actuació per la prevenció i intervenció davant situacions d’assetjament sexual i per raons de sexe als centres universitaris.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, acompanyat per la regidora d’igualtat, Malú Blasco, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, i la Vicerectora de Planificació Estratègica, Qualitat i Igualtat de la Universitat Jaume I, Mª José Oltra, han segut els encarregats d’inaugurar aquesta cita. El primer edil morellà explicava que “L’ igualtat ha de ser una prioritat per a totes les administracions i institucions, i per tant, tenir rellevància a les més properes com són els ajuntament i les universitats”. En aquest sentit, Ripollés comentava que “Des de l’ajuntament de Morella fa temps que veiem aquesta qüestió com una prioritat i estem treballant en la creació d’un Pla Municipal d’Igualtat coordinat per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I”.

En la conferència inaugural, la professora Maria Concepción Torres, de la Universitat d’Alacant, farà una anàlisi crítica dels protocols i parlarà dels procediments a seguir davant situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per orientació sexual (o identitat de gènere) quan no es compte amb el corresponent protocol. Posteriorment, diverses taules rodones tractaran les experiències en aquest àmbit a les universitats de la regió Vives, i finalment es tractarà de consensuar els continguts d’una guia per a la prevenció i la intervenció davant l’assetjament a les universitats.

Finalment, l’alcalde ha volgut agrair novament a aquesta entitat l’organització d’una nova trobada a Morella. Segons Ripollés, “Som una ciutat Vives i és tot un luxe poder col•laborar amb la Xarxa Vives d’Universitats en l’organització d’aquestes tres trobades que tracten qüestions tan fonamentals com són la llengua, la joventut i l’igualtat”.

Cal recordar que aquesta és la tercera cita congressual que organitza aquesta entitat a la localitat dels Ports en aquest 2014, commemorant un any especial ja que es compleixen 20 anys de la seua constitució precisament a Morella. D’aquesta manera, es tanca aquest cicle de trobades organitzades per la Xarxa Vives d’Universitats, després de la celebració al més d’octubre del V Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat conjuntament amb l’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i la trobada de representants d’estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats fa unes setmanes.