Morella acull el congrés Diàlegs internacionals sobre ensenyament plurilingüe

598
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella acullen, entre avui i demà, el congrés Diàlegs internacionals sobre ensenyament plurilingüe. Aquest compta amb dues jornades, la primera d’elles acadèmica i la segona de formació del personal docent. Així, es tracta d’un esdeveniment de caràcter internacional amb experts i expertes de primer ordre en la matèria.

Aquest congrés està organitzat per la Universitat de Ginebra, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló. Este matí ha tingut lloc la inauguració amb la participació del catedràtic de Didàctica de les Llengües i formació del professorat a Ginebra, Joaquim Dolz, La directora general d’Innovació Educativa, Reis Gallego, i el regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Joel Pascual. També l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat a través d’un vídeo en aquest acte que donava inici a dues intenses jornades de formació.

Rhamsés ha volgut “donar la benvinguda a tots i totes les participants en aquest congrés tan important” així com “agrair la implicació de l’organització del catedràtic morellà, Ximo Dolz, d’aquest esdeveniment”. L’edil ha destacat “la importància de la llengua com a patrimoni cultural d’aquest territori” i ha explicat que “el que millor podem fer per a posar-la en valor és utilitzar-la”.
A més, hi ha activitats obertes al públic general on destaca el Diàleg musical programat per al dissabte a les 20.00 hores al Teatre Municipal. En aquest participaran André Conforte de Rio de Janeiro (Brasil), Jean-François de Pietro de Neuchâtel (Suïssa), La Disbauxa de Morella, i Aina Palmer de Borriana i Meliana. El diumenge s’ha programat una visita cultural per Morella i l’actuació de l’alumnat de l’IES Els Ports amb el programa Rhapsodes, així com grups de danses de Castelló amb la Rondalla de Morella. Estes activitats estan previstes a la Plaça Colom a partir de les 10.30 hores.