Presentació Concentració eqüestre
Presentació Concentració eqüestre
Presentació Concentració eqüestre

– Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Desenes de cavalls seran els protagonistes aquest dissabte a Morella en la primera concentració eqüestre. Els veïns i veïnes podran gaudir d’un gran espectacle el dissabte a la vesprada amb la gimcana. El primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, i el membre de l’associació Morella a Cavall, Noel Boix, han presentat avui la primera concentració eqüestre de Morella, que tindrà lloc el proper dissabte. Una cita que congregarà a desenes de cavalls i genets i que comptarà amb diverses activitats. Entre elles, destaca l’espectacle de dissabte a la vesprada, amb una gimcana a la Plaça de Bous, amb entrada lliure.

El regidor assenyalava que “l’Ajuntament de Morella col·labora amb aquesta activitat que organitza Morella a Cavall i esperem que aquesta primera concentració eqüestre puga tenir una continuïtat en els propers anys i que es consolide en el calendari festiu de la localitat“. Per la seva banda, Noel Boix ha explicat tot el programa d’activitats i ha agraït la col·laboració de diverses entitats i empreses, com l’Ajuntament de Morella, l’Hotel Cardenal Ram, Casa Pere, Els Ports Ràdio i Yolanda Perruqueria. Així, indicava que les activitats començaran a les 9 del matí, amb la benvinguda de les cavalleries a l’Espai Firal. Allà, es formalitzaran les inscripcions per als actes de la jornada i es dinarà. Tot seguit, cap a les 10:30 hores, es realitzarà una ruta per la muntanya, que es dirigirà cap a Xiva. En total, es preveu que aquesta dure sobre tres hores i mitja. A les 14 hores, les cavalleries arribaran a Morella i faran una volta pels principals carrers de la localitat.

Després del dinar, a les 17 hores, tindrà lloc la gimcana eqüestre a la Plaça de Bous, activitat perquè el públic puga veure les destreses dels genets i dels cavalls. L’entrada serà gratuïta i els tres primers aconseguiran diversos premis facilitats pels col·laboradors. Cal recordar que Morella a Cavall té vora cinquanta socis i és una associació molt present en el calendari festiu de la localitat, ja que col·labora en la realització de nombrosos actes al llarg de l’any, com Sant Antoni, el Corpus Christi, l’entrada dels Patges reials, etcètera.