Morella acull aquest cap de setmana la sisena trobada científica de l’Acadèmia del Partal

192

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquesta trobada de l’associació de restauració monumental comptarà amb l’explicació de diverses actuacions al territori nacional, entre elles de monuments i edificis de Morella, i també amb visites a la localitat

Morella acollirà aquest cap de setmana la sisena trobada científica de l’Acadèmia del Partal. Una cita on la localitat dels Ports serà molt protagonista, ja que també s’abordarà la rehabilitació de diversos monuments i edificis i els participants podran conèixer el patrimoni local de primera mà. En aquesta trobada de restauració monumental es citaran arquitectes de tota Espanya, que mostraran diferents experiències de rehabilitació. També hi assistiran tècnics de Morella, ja que s’ha fet extensible la convocatòria als veïns i veïnes que puguen estar interessats.

La regidora de cultura, Rocio Querol, destaca que “és molt important per a la nostra localitat acollir una trobada d’aquestes característiques, que cita experts en restauració monumental i que se centrarà també en diverses actuacions realitzades a Morella, com la rehabilitació de l’ajuntament, de la Basílica Arxiprestal o el Convent de Sant Francesc”. A més, afegia que “Morella continua treballant per ser una destinació de congressos i trobades tan importants com aquesta ens ajuden a posicionar-nos en aquests objectius”. Finalment, Querol apunta que “durant tot el cap de setmana, els assistents al congrés podran descobrir experiències de rehabilitació de monuments molt importants que s’han escomès en nombroses localitats i, entre aquestes, veuran el treball que s’ha realitzat a Morella, de una forma teòrica i també pràctica, a través de la visita guiada de diumenge “.

La trobada començarà el divendres, amb una visita al nucli urbà de Morella i de la Basílica Arxiprestal. Dissabte a primera hora, el president de l’Acadèmia del Partal, Julián Esteban, l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de cultura, Rocio Querol, donaran la benvinguda a tots els participants. Tot seguit, tindran lloc les conferències tècniques, on s’explicaran les actuacions dutes a terme en diverses localitats, com Morella, Olite, Lliodo, Caparroso o Tórtoles. A més, hi haurà diverses taules rodones i conferències que tractaran diverses temàtiques o la presentació del llibre “La Diputació Provincial de València i el Patrimoni Cultural. Quinze anys d’història”. Un extens programa que es complementarà amb les visites al Convent de Sant Francesc i el Castell, el diumenge.

-Més activitats el cap de setmana

Morella tornarà a tenir una agenda completa d’activitats el proper cap de setmana. A més d’aquesta trobada de l’Acadèmia del Partal, dissabte, els Ports FC realitzarà la seva festa final de temporada, amb el torneig de 3×3. A la vesprada, arribarà una de les cites esperades d’aquests mesos, una nova obra de teatre del grup local “Deixa’t estar de romanços”. Aquest any, l’obra serà “Es case o no es case Treseta” i s’espera que torne a ser un gran èxit, com els dos anys anteriors, en els quals han omplit el Teatre Municipal en les dues sessions. Cal recordar que la recaptació de l’obra es destina a causes solidàries. Aquest any serà per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Creu Roja. Finalment, el diumenge tornarà el cinema, amb la pel·lícula “Dheepan”. Aquesta projecció servirà per commemorar el Dia interacional dels Refugiats i la recaptació es destinarà als refugiats de Síria.