Morella acull a desenes d’estudiants per formar-se com a professorat de català a l’estranger

115
PUBLICITAT

El curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger rep estudiants de Filologia, Traducció i Llengües de les universitats de la Xarxa Vives
La trobada cerca potenciar la docència del català/valencià com a llengua de projecció i futur a Europa i el món

Morella acull este cap de setmana la 14a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que organitzen l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats, adreçat a futurs docents de català/valencià en universitats estrangeres. Així, es donaran cita desenes d’estudiants provinents d’onze universitats de la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Balears i la Catalunya Nord, amb l’objectiu de formar-se com a futurs professors i professores, preparats per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Actualment, 130 universitats d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de català/valencià, universitats que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, Xarxa Llull. Per això, la trobada cerca potenciar la llengua pròpia en la docència com a llengua de futur i de projecció a Europa i el món.
En l’edició d’enguany, ha començat avui amb l’acte d’inauguració i s’allargarà fins diumenge 22 d’octubre, els participants rebran formació sobre l’elaboració i execució d’estratègies didàctiques per a la docència de català/valencià com a segona llengua. En esta han participat l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, i el coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer.
Posteriorment, tindrà lloc la ponència inaugural de Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant (UA), al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Montserrat Vilà i Marilisa Birello, impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.
En la segona jornada, que tindrà lloc dissabte 21 d’octubre, el curs continuarà amb la taula d’experiències, on docents com Isabel Crespí (Universitat Queen Mary de Londres), Xavier Mas (Universitat de Bristol) i Úrsula Vacalebri (Universitat de Torí) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:45 h, tindrà lloc l’acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de l’alcalde, Bernabé Sangüesa, la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, i el coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer.
El diumenge 22 d’octubre la trobada clourà amb una visita guiada per la vila de Morella, on els assistents podran conèixer l’arquitectura, patrimoni i cultura locals.