Morella aconsegueix ajudes de més de 500.000€ per a rehabilitació de vivendes

365
PUBLICITAT

Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s’ha comunicat a l’Ajuntament de Morella l’obtenció del Pla de Barris. En el cas de la nostra ciutat suposaran unes ajudes de més de 500.000 euros, aportats, gràcies al Fons Europeus Next Generation, pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat Valenciana i el mateix Ajuntament de Morella.

El projecte presentat pel municipi i que ha sigut aprovat contempla un total de 23  projectes beneficiaris. Es tracta d’edificis i vivendes, ubicades en el casc històric de Morella, que es van a rehabilitar.  23 projectes privats, amb una inversió total de més d’un milió d’euros, que ja van ser prèviament seleccionats i validats pel suport tècnic municipal i que tenen com objectiu l’eficiència energètica.  L’Ajuntament aportarà, al global de les ajudes als particulars, pràcticament 50.000€

Dintre d’aquest Pla de Barris, a més a més dels 23 projectes privats, també es durà a terme una inversió pública de millora urbana. Es tracta de la creació d’un nou carrer amb l’obertura i condicionament del passadís existent en la part posterior del edifici Colomer-Zurita. Este nou vial comunicarà, per tant, el Carrer Castell i la Plaça de Bous amb les places de l’Escola Pia i l’Arxiprestal.

Està molt prop el moment en el que amb la posada en funcionament de l’Escola de Música a l’antic ‘Col·legi’ de Morella, espai tant entranyable per a tota la gent, tornarà de nou a ser ocupat per morellans i morellanes en les seues activitats culturals i musicals. És per això que, des de l’Ajuntament, s’ha cregut convenient la posada en valor d’aquest carrer, tant i més quan facilitarà l’accés a una de les entrades de l’Escola de Música i noves possibilitats de comunicació peatonal en la part alta del casc històric de Morella. Esta intervenció té un pressupost de més de 70.000€ finançat pel Pla de Barris i fons municipals.

Morella compta amb una important experiència amb programes d’ajuda a la rehabilitació. De fet en estos moments s’està acabant d’executar un ARRUR que està suosant dur endavant rehabilitacions en 19 vivendes i anteriorment ja es va finalitzar un altres amb 15, a més d’executar els carrers Verge del Roser i primera fase del carrer Zaporta, que a principis de 2023 s’executarà la seua segon fase.

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut traslladar “l’enhorabona a tot l’equip tècnic i de govern per obtindre estes importants ajudes. No és un treball gens fàcil i de fet som dels municipis de menor població en aconseguir-ho. És molt important el que hem fet perquè beneficien directament a molts veïns, a l’economia local i a la millora urbana’’ a la vegada també ha volgut ‘’agrair a la Generalitat per donar suport al projecte presentat i poder continuar intensament en la millora del nostre municipi. Des de l’Ajuntament impulsarem eixe nou carrer que unirà, per darrere del Colomer-Zurita, la Plaça de Bous i l’Arxiprestal, que es suma a la segona fase del Zaporta que iniciarem en breu’’.