Morella acollirà l’òpera ‘La Ventafocs’ del ‘tour’ de Les Arts per la Comunitat

102
PUBLICITAT

El Palau traslladarà a la capital d’Els Ports la seua gira el 26 de juny

El Palau de les Arts Reina Sofia arranca aquest mes l’octava gira per la Comunitat Valenciana de ‘Les Arts volant’, que aplegarà a Morella el dia 26. El tour de 2024 arribarà a 24 representacions de l’òpera La Ventafocs, gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Cultura, l’àrea de Cultura de la Diputació de València i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València.

El director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Francisco Teruel; i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, han presentat este dijous esta nova edició de la companyia d’òpera ambulant.

Durant els mesos de juny, juliol i setembre, el camió-escenari de Les Arts representarà en les diferents places de les tres províncies esta divertida i hilarant adaptació al valencià de l’òpera Cendrillon (‘La Ventafocs’), de Pauline Viardot.

Joan Font, director i fundador de Comediants, firma una àgil i fresca posada en escena de l’òpera de Viardot, interpretada per jóvens artistes valencians juntament amb cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de les Arts. Realitzada amb els mateixos estàndards artístics que qualsevol representació en el teatre, La Ventafocs va obtindre una immillorable recepció l’any passat en les seues funcions a l’aire lliure.

El propòsit de ‘Les Arts volant’ és acostar la lírica a llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació perquè no tenen els mitjans necessaris.

La seua comesa és fonamental dins de l’aposta de la Conselleria de Cultura per donar suport i difondre la música com a pilar ineludible de la política cultural. Per això, el suport de la Generalitat per a ampliar el circuit del camió-escenari les províncies de Castelló i Alacant, així com a les capitals culturals de la Comunitat Valenciana.

Segons el diputat de Cultura de la Diputació de València, Francisco Teruel, ‘Les Arts volant’ “permet arribar a pobles on seria complicat dur a terme representacions operístiques per la inexistència d’instal·lacions tècniques adequades, per la qual cosa, amb tot, es tracta d’un model de promoció de la cultura que promou la inclusió i la participació”.

“L’òpera té un llenguatge universal perquè és una representació que beu de fonts antigues i personatges mítics, per tant, els seus ensenyaments s’allarguen en el temps i en la geografia. És teatre, però també és música, és plasticitat corporal però també és cant, és eternitat, però també és actualitat”, ha afegit.

Calendari

La gira de ‘Les Arts volant 2024’ comença el pròxim 22 de juny a Guadassuar i inclou altres 11 representacions més a la província de València a càrrec de la Diputació: Bèlgida (23), Alfara del Patriarca (29), Olocau (30), en juny; i Beniarjó (4), el Perelló (6), Vallada (7), Benetússer (11), Anna (14), Quartell (17), Vallanca (18) i Bugarra (21), en juliol.

La Conselleria de Cultura, per la seua part, portarà el camió-escenari a les capitals culturals, Bicorp i Monòver, el 13 i 20 de juliol, respectivament, a més d’estendre a les poblacions de les comarques de Castelló: Morella (26 de juny) i Jérica (3 de juliol), i Alacant: Tibi (27 de juny) i Alcalalí (10 de juliol).

La companyia d’òpera ambulant de Les Arts inclou també en el seu itinerari parades a la ciutat de València, amb sis funcions en diferents barris a càrrec de l’Ajuntament de València, que es programaran per a després de l’estiu.

Els cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de les Arts conformen el repartiment de l’obra, que s’oferix amb els mateixos estàndards de qualitat artística i tècnica que una funció en Les Arts.