Morella acollirà els actes de commemoració del centenari de l’Associació Cultural del Maestrat a Terrassa

143

-Nota de premsa-

Els actes, que ja van començar amb la inauguració de la mostra fotogràfica “Flaó Connection”, comptaran amb cercaviles, presentació de llibres i visites guiades

A la sala del Consell de l’Ajuntament de Morella encara es pot visitar la mostra retrospectiva fotogràfica de la comarca dels Ports, organitzada per commemorar el centenari de l’Associació Cultural del Maestrat a Terrassa.

La mostra, impulsada pel fotògraf Julio Carbó, reuneix més de 200 imatges de 17 fotògrafs, dels 17 pobles que té la comarca. Les fotos mostren retrats, oficis, tradicions i paisatges, entre altres, que com assenyala l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, “És una autèntica crònica social de més d’un segle de la nostra terra”. No obstant, els principals actes de la commemoració del centenari de l’Associació Cultural del Maestrat a Terrassa tindran lloc a Morella el proper dissabte, 3 de setembre. Aquesta associació va néixer a principis del segle passat i es va convertir en un exemple de solidaritat per a totes aquelles famílies que van haver d’emigrar de la comarca dels Ports i el Maestrat per a aconseguir un futur millor en Barcelona y el Vallès. L’associació els va proporcionar ajuda i recolzament en aquells durs moments i a més els va permetre mantindre els vincles amb la resta d’immigrants de la comarca. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, agraeix la implicació de l’Associació en l’organització dels actes de commemoració del centenari i destaca també l’exemple de solidaritat que va suposar per als ciutadans.

Els actes tindran lloc el dissabte, 3 de setembre i consistiran en un cercavila amb els Trabucaires de Terrassa, seguit de la recepció d’autoritats i assistents. En les sales gòtiques, on es pot visitar l’exposició “Flaó Connection”, es realitzarà el lliurament del premi de dibuix i redacció “el meu poble…” i presentació dels llibres “Cent anys del Maestrat a Terrassa” de Manuel Beser Jordà i “Verge de Vallivana: imatge i representació” de Laura Daví Carbonell. Els actes continuaran amb una visita a la Basílica Arxiprestal i audició de l’orgue i per la vesprada amb una visita guiada a la ciutat.