Mor Miquel Vilalta, pioner de la professionalització de l’agricultura al País Valencià

627
Miquel Vilalta. Font: Unió de Llauradors.
PUBLICITAT

-L’ex secretari de la Unió de Llauradors, natural d’Herbés, ha faltat als 72 anys

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià ha comunicat la defunció de qui fora el seu tercer secretari general. Del 1992 al 1998, Miquel Vilalta Sebastià va estar al capdavant de totes les mesures i iniciatives que intentaven no només dignificar el sector primari, sinó també modernitzar tots els seus processos, donar-li viabilitat econòmica i convertir la Unió de Llauradors i Ramaders en una organització professional del segle XXI.

Vilalta va substituir Toni Lozano el 1992, i al 1993 ja va comparéixer a les Corts Valencianes demanant un pla de modernització de l’agricultura a escala autonòmica. Una de les grans propostes que Vilalta va plantejar va ser canviar el model establit de minifundis del País Valencià per donar pas i apostar per l’agricultor professional.

Vilalta fou fundador tant de la Unió de Llauradors i Ramaders com de la Unió de Pagesos de Catalunya, i també va presidir la Fundació IVIFA, dedicada a la investigació i formació agroambiental. Amb la seua defunció, un dels referents autonòmics de l’agricultura també se’n va, tot i que, com també afirmen alguns polítics com Ximo Puig o Vicent Marzà, la seua estima per la terra i les tradicions valencianes no quedaran oblidades mai.