Mor l’organista argentí Ricardo Miravet, fill adoptiu de Morella

65
PUBLICITAT

Referent de la restauració de l’orgue de l’Arxiprestal, ha faltat avui als 93 anys

L’organista argentí Ricardo Miravet ha faltat avui a l’edat de 93 anys. Ha estat considerat un dels organistes més prestigiosos del món i ha estat vinculat amb la ciutat de Morella i l’orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major.

Miravet va crear el festival internacional de música que ara porta el seu nom l’any 1982. També va participar en la restauració de l’instrument de Turull, de més de 300 anys d’antiguitat, l’any 1987. Així, l’Ajuntament de Morella va declarar a l’organista, fill adoptiu de la ciutat l’any 1996.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “trobarem a faltar a Ricardo Miravet com un referent de la música d’orgue i tot el treball que ha fet al nostre poble per a potenciar l’instrument de l’església”. El primer edil ha explicat que “li hem d’agrair el seu interés en l’orgue de Turull i la restauració de l’instrument, el qual encara sona cada any en les mans dels i les millors organistes perquè totes i tots el puguem disfrutar”. Sangüesa ha volgut “traslladar el seu condol per la pèrdua de Ricardo Miravet a la família i amistats”.

Este estiu, amb la celebració del 40 aniversari del festival, el consistori morellà li va retre un homenatge per a agrair-li el seu treball pel poble de Morella. “Va ser una vesprada molt emotiva, especial i molt interessant per a aprendre d’una persona que ha viscut tant. Ens quedem agraïts pel seu treball i compromesos amb tot allò pel qual va lluitar”, segons el primer edil.

En les darreres dècades també ha deixat la seua empremta, junt amb la seua dona Lívia, en altres llocs de la comarca, com la Todolella, on van comprar i restaurar el castell que quedarà en mans públiques després que l’any 2018 el regalara a la Generalitat Valenciana.