Mónica Vives y Yoel de Paz s’emporten la victòria en la XV Cursa per Muntanya de Vistabella

860

El primer cap de setmana d’agost s’ha convertit en una cita imprescindible per a les corredores i els corredors de muntanya. Tant és així que el diumenge 7 d’agost 500 corredors participaren en la XV Cursa per Muntanya de Vistabella, fugint de la calor i de les altes temperatures.

La cursa constava d’un recorregut de 28 km amb 1.500 m de desnivell positiu, amb un traçat que presentava tan parts de córrer en els primers quilòmetres com un últim terç amb pujades i baixades tècniques que han marcat les diferències.

En la carrera masculina s’hagué d’esperar fins als últims 4 quilòmetres, on el desnivell positiu acumulat era pràcticament de 700 m, per conéixer el guanyador. Aprofitant les seues grans qualitats com a escalador, l’atleta Yoel de Paz va aconseguir distanciar-se dels seus perseguidors, posant una diferència de dos minuts amb el segon classificat, Eduard Hernández. Per darrere d’ells arribà Miguel Caballero, qui quedà tercer però ja sap el que és guanyar aquesta cursa.

Per altra banda, en la carrera femenina la guanyadora va ser Mónica Vives, qui tornà a demostrar el seu gran estat de forma com ja va fer al mes d’abril, quan va quedar tercera en la MiM del Campionat d’Espanya. La gran sorpresa però fou Rianna Nelson, qui va exigir a la campiona el màxim fins al final, mentre que la tancà el podium Cristina Saturnino.

Finalment, el públic pogué disfrutar tant de la carrera dels més joves com de la popular festa postcarrera de tot l’equip de voluntaris, el que també explica per què ningú vol perdre’s aquesta carrera única.