Molta participació en la Rogativa de Vallivana des de casa

554
PUBLICITAT

La Rogativa per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de Morella, al seu santuari és una tradició cada mes de maig. Aquest any 2020, les morellanes i morellans no podien acudir a la cita a causa de la COVID-19, però l’Associació Mare de Déu de Vallivana junt amb l’ajuntament de Morella, van organitzar diferents activitats per a fer la Rogativa des de casa, i aquestes van tindre molta participació durant tot el cap de setmana.

Des de primera hora del dissabte va tindre lloc la Diana que desperta a les i els romers des dels balcons de tota la ciutat. Tabals i dolçaines iniciaven l’ambient de Rogativa del primer dissabte de maig. A més, volteig de campanes i cant de cançons tradicionals van tindre lloc durant tot el cap de setmana.

També les xarxes socials van tindre un especial protagonisme on morellanes i morellans van recordar aquesta cita amb fotos i vídeos d’anteriors rogatives i de tot el que succeïa en cada casa i cada balcó. Amb el hashtag #RogativaDeVallivanaDesDeCasa es van recopilar centenars de fotos, el qual va inundar les xarxes socials.

Així, tant l’Associació Mare de Déu de Vallivana com l’ajuntament han agraït l’elevada participació de les veïnes i veïns des de les seues cases per a recordar que “Morella estava de Rogativa aquest cap de setmana passat”. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha recordat que “enguany no hem pogut celebrar la Rogativa igual que la resta, però junt amb l’Associació Mare de Déu de Vallivana, busquem la possibilitat que la visita a la Mare de Déu puga ser dins d’aquest any 2020”. L’edil ha explicat que “a mesura que coneixem noves mesures i avancen les fases de la desescalada, podrem buscar una nova data per a la Rogativa”.