Molta participació en la marxa per la igualtat del 8 de març a Morella

574
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Perkutada ha encapçalat aquesta manifestació festiva fins a l’ajuntament on s’ha llegit el manifest en defensa dels drets de les dones

La ciutat continua amb una intensa agenda d’igualtat durant tot el mes de març

Els carrers de Morella s’han omplit de gent en la marxa Fem soroll per la igualtat que s’ha celebrat aquest matí amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Així, aquesta ha sigut una manifestació festiva encapçalada per la Perkutada amb una elevada participació. Seguidament, a la plaça de l’ajuntament s’ha llegit el manifest pels drets de les dones.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “cada any participa més gent en les activitats del Dia Internacional de la Dona i la manifestació principal del 8 de març” i ha recordat que “aquestes són molt importants per a donar visibilitat a les desigualtats que encara existeixen entre homes i dones, però que la reivindicació per una igualtat total continua cada dia”. L’edil ha explicat que “enguany la concentració ha tingut un caràcter més festiu que els anteriors amb l’ambient que aporta la batucada local Perkutada i tota la gent que ha participat amb els seus instruments de percussió”. Finalment, ha comentat que “les activitats sobre igualtat s’allarguen durant tot el mes de març amb diferents tallers i xarrades”.

Cal recordar que Morella compta amb un Consell Municipal d’Igualtat, el qual es va constituir al mes de novembre de l’any 2017. Així, aquest compta amb el Pla Municipal d’Igualtat com a eina principal per a fomentar la igualtat en tots els aspectes de la vida a Morella. Així, el Consell compta amb membres de les associacions i entitats de Morella. D’aquesta manera, aquest pretén aconseguir una societat més igualitària.

Programació amb motiu del 8 de març a Morella 

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Morella ha preparat diferents activitats al llarg del mes de març. Així, a més de la marxa Fem soroll per la Igualtat, a les 19.00 hores, es projectarà la pel·lícula El secreto de las abejas al Teatre Municipal. 

El divendres 13 de març hi haurà un taller de promoció de la igualtat a tot el cicle d’educació infantil a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’ajuntament. El 15 de març, el Cenre Lúdic i Esportiu Jaume I acollirà l’acte contra la violència de gènere on participaran representants de les disciplines esportives. 

El 25 de març tindrà lloc el taller STEM TEAM: Igualtat sense etiquetes per a l’alumnat de 4t de primària a càrrec de personal tècnic de la Fundació Isonomia i un taller de prevenció de violència de gènere a 3r d’ESO a càrrec de l’Agent d’Igualtat. 

A més, fins al 29 de març, la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella alberga l’exposició de la Fundació Isonomia al voltant de les violències masclistes.