Molta activitat este cap de setmana a Morella i La Pobleta amb festa, teatre i xerrades

482
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Arriba el primer cap de setmana del mes d’agost i Morella compta amb una ampla programació festiva, cultural i esportiva durant tota la jornada del dissabte. Així, l’Espai Firal acollirà la majoria dels actes des de les 11.30 hores amb l’inici del concurs de paelles organitzat pels quintos i quintes 2022 i acabarà a la matinada amb la Festa dels 50 organitzada per la quinta del 72. A més, també hi ha una eixida en bicicleta, activitats infantils, la presentació del llibre Fronteres i la representació de l’obra Masovers: entre l’espasa i la paret completen l’agenda del cap de setmana.

Cal destacar també que la presentació del llibre Fronteres, de Vicent Partal, Director de VilaWeb, és una de les activitats culturals destacades del dissabte. Així, el Teatre Municipal acollirà aquest diàleg entre Vicent Partal i Carles Jovaní organitzat pel Centre d’Estudis dels Ports a les 19.00 hores.
També cal explicar que durant el dissabte 6 i diumenge 7 d’agost, La Pobleta viurà les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus. Així, durant les dues jornades, la ciutat albergarà diferents activitats per a tots els públics característiques per la participació de tot el veïnat.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “amb l’arribada del mes d’agost, s’incrementen les activitats a Morella, i aquest cap de setmana és un exemple amb festes i activitats per a tots els públics”. L’edil ha explicat que “els quintos i quintes d’aquest realitzen un concurs de paelles durant el matí i a la vesprada faran jocs a l’exterior de l’Espai Firal” i ha afegit que “a partir de les 18.00 hores, la festa passarà a l’interior d’aquest per al tardeo de la Festa dels 50”. Finalment, Rocío ha volgut “agrair la implicació de les diferents associacions que organitzen activitats durant tot el mes i tindre una agenda tan completa i variada”.

A més, amb l’arribada del mes d’agost, la ciutat es prepara per a albergar les festes de Sant Roc. Així, el dilluns s’inicien els treballs d’instal·lació de les barreres que delimitaran el recinte taurí tant de l’entrada de bous i vaques al matí com de la solta de vaques de la vesprada.

Enllumenat monumental de Morella
Un dels trets més característics de la ciutat de Morella és el conjunt monumental que l’envolta, a més del seu principal atractiu turístic. Així, aquestos monuments compten amb un enllumenat especial per contemplar-lo també durant la nit. D’aquesta manera, la ciutat s’adapta al Reial Decret-llei publicat recentment sobre les mesures d’estalvi energètic per la guerra d’Ucraïna. Igual que realitzen altres pobles i ciutats, el conjunt de monuments de Morella redueix els horaris d’enllumenat fins a les 22.00 hores.