Molt avançada l’estructura de les noves aules del col·legi de Morella

685
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El CEIP Mare de Déu de Vallivana continua amb les obres de millora i ampliació de les seues aules dins de Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Actualment es construeixen les noves aules que s’ubicaran entre la pista esportiva del col·legi de Morella i la Piscina Municipal. Aquestes ja es troben amb l’estructura molt avançada i es preveu que en les pròximes setmanes es puga fer el trallat de l’escomesa elèctrica. També l’inici de la construcció del sostre de l’aulari, el qual a la vegada serà utilitzable i ampliarà la zona esportiva i la de pati.

Així, avui representants de l’Ajuntament de Morella i de la direcció del centre, junt amb la direcció de l’obra han visitat les actuacions per a veure l’evolució i planificar els pròxims treballs que es realitzaran durant les vacances escolars als mesos d’estiu en les aules d’infantil. A finals del mes de juny i durant els de juliol i agost s’actuarà en l’interior del col·legi en el condicionament de les aules d’infantil i la construcció del nou ascensor. També es preveu fer el tancament de les obres amb la Piscina Municipal perquè aquesta puga funcionar amb normalitat a partir de principis de juny. A més, també es prepara el trasllat del mobiliari i material durant l’execució de les obres en l’interior de l’edifici i d’acord amb les necessitats del centre.

Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, amb el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “este és un projecte importantíssim per a tindre unes bones infraestructures educatives i veiem el ritme de l’obra, fins i tot millor del que estava previst” i ha afegit que “esperem que seguisca així i, sobretot, amb la màxima coordinació com fins ara per a minimitzar les molèsties a l’activitat del centre”. L’edil ha explicat que “ara estem en un moment important perquè cal preveure les actuacions de l’estiu, de manera que ja hem acordat com fer-ho i que la piscina d’estiu entre en funcionament, així com el col·legi tinga suport municipal per al trasllat de material a juny i per al retorn de les classes a setembre”.

També i a causa de les obres, l’Ajuntament de Morella ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació la utilització de les aules de l’IES Els Ports necessàries per a l’Escola d’Estiu. El protocol enfront de la COVID-19 requereixen unes característiques per a albergar l’activitat d’aquest servei i evitar contagis. L’estiu passat es va realitzar a CEIP Mare de Déu de Vallivana i aquest es demana la utilització de l’institut.