Moliner reclama a la Generalitat que inclogue els cinc plans per a Castelló en els seus pressupostos perquè comencen al gener

353

-Nota de la Diputació de Castelló-

• Responen a les petició dels municipis per l’ocupació, turisme, transport rural, neteja de muntanyes i lluita antimosquits
• “Són temes que no entenen de demores i que no podran arribar a temps per als pobles si es retarda el seu finançament”

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, reclama a la Generalitat Valenciana que la forma que els cinc plans presentats al president Ximo Puig com a prioritaris per a Castelló estiguen actius ja a principis d’any és que els inclogue en els seus pressupostos de 2016. “D’una altra manera, si s’articularen a través de convenis de col·laboració, podríem arribar a abril o maig amb tot per fer en qüestions que no podem retardar”, ha indicat el president.

Així, Moliner insta la Generalitat a que “done prioritat a les necessitats plantejades per la Diputació de Castelló perquè el que demanem no és altra cosa que el que els pobles ens demanen com a prioritari. Els mosquits s’han de combatre a principis d’any, i no a prop de l’estiu com ens passaria si es retarda l’arribada del finançament. El mateix passa amb la neteja de les muntanyes per a la prevenció d’incendis i per a l’aprofitament de massa forestal, també amb l’ocupació, el transport a la carta o el pla d’excel·lència turística. No podem quedar relegats a un segon o tercer pla perquè les necessitats que tenen els municipis de Castelló no esperen i hem d’actuar “.

Cal recordar que Javier Moliner ja va sol·licitar durant la trobada al Palau amb el president Puig el passat mes de setembre la col·laboració de la Generalitat per posar en marxa aquestes cinc iniciatives fonamentals per a la província. Després de la no inclusió en els pressupostos inicialment plantejats pel Consell, ara el president provincial insisteix en la necessitat d’incloure aquestes actuacions que es proposen amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels castellonencs atenent la singularitat de la província pel que fa a seva distribució poblacional, orografia i necessitats laborals i econòmiques.

Moliner, tal com ha mantingut en totes les seves trobades amb Puig, el més recent aquesta mateixa setmana amb la signatura del conveni pel programa Xarxa Llibres, ha mostrat la seva “màxima lleialtat i disposició a col·laborar en aquelles iniciatives que ajuden a pal·liar mancances i ajuden especialment als col·lectius més necessitats. L’únic que li exigeixo és la mateixa lleialtat, que estic segur que tindrem “.

A més, el president provincial ha insistit que “estem parlant de cinc plans d’actuació que requeririen un desemborsament per part de la Generalitat menor als cinc milions d’euros, i l’impacte i capacitat d’arribada seria a tots els municipis de la província” .

Per la no discriminació a Castelló i per igualar les seves oportunitats
En la seva primera visita a la Diputació de Castelló aquesta mateixa setmana el president Moliner li va demanar a Puig que tingués en compte a Castelló en igualtat de condicions que a la resta de províncies de la Comunitat Valenciana, ja que “la província de Castelló no és ni vol ser la germana menuda de la Comunitat. No som una província de tercera, no som la perifèria de la perifèria, sinó una terra humil que amb molta feina i talent ha sabut tirar endavant prestant el millor servei possible als seus pobles i als seus ciutadans “.

Moliner ha conclòs recordant la lleialtat de la província amb el Consell. “Des de la Diputació hem estat sempre que ens ha necessitat, estem i hem estat en Xarxa Llibres, vam estar amb la compra de l’accelerador lineal de l’Hospital Provincial, en col·laboració amb la conselleria de Transparència per fomentar el bon govern, o donant resposta als mosquits . Perquè per sobre de que les formes polítiques no ens agradin, com ja t’he dit personalment en altres ocasions, el bé de la ciutadania sempre està per sobre “