Moliner i Marzà anuncien el Batxillerat a Benassal com un acord històric per a consolidar població en l’Alt Maestrat

728
Moliner i Marzà anuncien el Batxillerat a Benassal com un acord històric per a consolidar població en l'Alt Maestrat
PUBLICITAT

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, han anunciat avui junt amb l’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, la pròxima implantació del Batxillerat en l’institut del municipi per al curs 2019/2020 com una fita històrica per a consolidar la població en la comarca de l’Alt Maestrat.

El president Moliner ha visitat el col·legi i l’institut de Benassal junt amb el conseller i l’alcaldessa i ha sigut allí on han anunciat l’inici dels tràmits perquè l’institut de Benassal siga un centre independent i no una secció de l’institut de Morella.

“Avui anunciem un acord històric per a la comarca de l’Alt Maestrat. Érem tots conscients que la situació que estàvem vivint era insostenible, ja que avui dia hi ha xiquets que estan tres hores i mitjana diàries en un autobús per a arribar a un centre de batxillerat, i com hem pogut contemplar tenim unes instal·lacions en aquest centre que bé poden admetre aqueixa implantació d’estudis post-obligatoris”.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que “en el curs 2019-2020 Benassal tindrà un institut propi que li permetrà obrir un grup de Batxillerat. Volem multiplicar l’oferta formativa post-obligatòria en les comarques de l’interior de Castelló per a generar oportunitats de futur i per a fer front a la despoblació”.

L’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, ha explicat que “avui és un dia històric per a Benassal. El fet que l’any que ve puguem implantar Batxillerat, que es consolide més educació en el nostre poble i que els xiquets puguen arribar a tots els serveis sense haver de desplaçar-se amb autobús és alguna cosa molt important per a nosaltres. Vull recalcar que des de 2015 que ens reunim amb els pares i tractem la problemàtica que teníem totes les administracions treballem per resoldre el tema i avui estic molt satisfeta que s’haja resolt”.