Moliner anuncia un nou parc de Bombers i Protecció Civil a Benassal per a millorar la seguretat en tota la comarca

123
NOU PARC DE BOMBERS BENASSAL

– Diputació invertirà quasi un milió d’euros i hi haurà un heliport per a millorar el temps de resposta davant les emergències

– “En el món rural és fonamental atendre les emergències de forma adequada perquè a més ajuden a consolidar la població”

Javier Moliner ha donat avui un important pas tant per a millorar la resposta davant les emergències com per a ajudar a combatre la despoblació a la zona de l’Alt Maestrat. Així, el president de la Diputació ha anunciat la construcció d’un nou parc de bombers a Benassal amb el que millorar les instal·lacions i les prestacions dels bombers que presten servei en els 15 municipis del seu entorn.

Moliner, que ha fet aquest anunci al costat de l’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, el diputat de Bombers, Luis Rubio, i molts dels alcaldes que no han volgut perdre’s aquest històric moment, ha assegurat que “en el món rural, tenir una resposta adequada davant les emergències és dels elements que més consoliden la població, perquè la gent viu més tranquil·la. La quantitat d’actuacions que han de fer els bombers professionals i voluntaris de la província són les que ens permeten tenir una vida més tranquil·la”.

Aquest nou parc d’emergències, que acollirà els serveis que presten tant els Bombers com Protecció Civil a la comarca de l’Alt Maestrat, també incorporarà un heliport per a atendre de forma més àgil i ràpida qualsevol emergència que requerisca d’un trasllat en helicòpter, especialment les sanitàries. A més, tindrà una zona per a millorar la situació dels propis bombers, així com d’un hangar per a vehicles més ampli i amb millor marge de maniobra a l’hora d’eixir a les emergències que sorgisquen.

El president de la Diputació ha volgut “donar les gràcies a l’alcaldessa de Benassal i als alcaldes que ens han volgut acompanyar en la presentació que tenim ja aprovat i l’obra de la qual anem a contractar de manera immediata perquè el pròxim estiu ja puga estar finalitzada. És un parc d’emergències per a la comarca de l’Alt Maestrat, que dóna cobertura a una realitat i que l’any que ve complirà 20 anys. No hi ha millor manera de celebrar-ho que estrenant el nou parc”.

Estarà l’estiu que ve, coincidint amb el 20 aniversari

“Els bombers voluntaris que han estat aquests 20 anys en aquesta comarca saben de la necessitat per problemes d’espai o de capacitat per a tenir vehicles més grans o de créixer en determinats serveis. Aquesta comarca tindrà a partir d’ara les millors instal·lacions per a poder donar la millor resposta a les emergències”, ha assenyalat el president del Govern Provincial.

Amb aquest parc es completa una xarxa de nou parcs de bombers en la província, que ve a donar cobertura a tot el radi d’acció d’aquest territori. Aquest parc donarà servei a 15 municipis perquè, a part de Benassal, s’atendran les emergències d’Albocàsser, Ares, Castellfort, Catí, Culla, la Serratella, les Coves, Tírig, Vilafranca; Vilar de Canes, Salzadella, Sant Mateu i la Torre d’en Besora.

Javier Moliner ha destacat que “a més de disposar d’unes magnífiques instal·lacions, amb un gran hangar per a vehicles, també anem a tenir una helisuperfície per a millorar la resposta en algunes emergències i si fa falta alguna evacuació en helicòpter. Cal intentar la resposta més ràpida possible davant les emergències”.

“Es tracta d’intentar que els veïns tinguen la vida el més tranquil·la i segura possible, com està passant aquest estiu. Encara que sempre cal tenir cautela i estar preparat perquè ‘l’enemic’ no descansa, estem tenint l’estiu més tranquil dels últims anys”, ha indicat Moliner. .

Ha insistit que “això és conseqüència de moltes coses, però també de la nostra responsabilitat a l’hora de garantir la resposta més immediata perquè incendis que poden acabar fent-se grans s’apaguen quan són xicotets. Poder tenir cada dia uns recursos i uns mitjans millors permet que puguem lluitar en millors condicions davant les emergències”.

Actuacions davant emergències i aglomeracions de públic

El president de la Diputació ha remarcat que “no parlem només del foc, ja que aquest estiu hem atès situacions d’aglomeracions de gent tant des dels Bombers com des de Protecció Civil, com amb els festivals o el Sexenni. Allí on ha passat alguna cosa important en la província sempre hi ha hagut un vehicle del Consorci Provincial de Bombers donant tranquil·litat i això és un fet que cal posar en valor”.

Moliner ha volgut “donar les gràcies als bombers de Benassal, que han estat donant un servei discret, moltes vegades invisible, però que han donat una tranquil·litat a tot aquest entorn des de fa uns anys. Per això es mereixien aquestes instal·lacions des de fa uns anys. I no només ells, sinó també per a tota la comarca, a la qual es dóna ara resposta”.

També ha agraït el treball de punts que han ajudat per a poder millorar els serveis en la comarca, especialment als voluntaris de Protecció Civil, que tant estan ajudant aquest estiu en tants pobles.