-Nota de premsa-

La decisió del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, d’assumir per part de la institució provincial la realització del treball tècnic que abans es contractava a nivell municipal ha permès a més de 120 ajuntaments estalviar prop de cinc milions d’euros durant aquesta legislatura . En ells s’inclouen els prop de 2,5 milions d’euros del treball tècnic dels Plans d’Obres i Serveis, els més de 100.000 euros pels estudis i treballs tècnics del projecte Innorural, els 168.000 pels estudis i treballs tècnics dels projectes cedeixes, els més de 120.000 euros d’estalvi per la contractació d’assistència de les oficines tècniques i els serveis dels telecentres i altres com els 310.000 euros de les assistències tècniques dels estudis d’impacte econòmic.

El diputat d’Infraestructures i Cooperació, Héctor Folgado, ha explicat que “l’esforç del nostre president, Javier Moliner, per incorporar nous processos de treball que facilitin les coses als pobles és constant. És visible en aquest cas, perquè sent coneixedor de les necessitats tècniques dels ajuntaments i de l’important que és tenir aquests treballs tècnics fets com més aviat per agilitzar l’inici de les obres i serveis, el nostre president va assumir el cost de fer aquesta tasca per agilitzar i facilitar les coses als pobles, i que puguin dedicar tots els diners de l’obra o del servei a la seva construcció. És un exemple més de gestió eficient dels recursos públics “.
Cal assenyalar que la Diputació ha executat 1.600 obres en els 135 municipis de la província amb una inversió superior als 50 milions d’euros. Són prop de 400 actuacions anuals per donar resposta a les necessitats dels municipis, al que cal sumar els 21,7 milions per a carreteres.

Una Diputació útil al servei dels ajuntaments

L’estalvi que han aconseguit els ajuntaments en l’àrea tècnica és un exemple més de la creació de mecanismes per part del president Moliner a la Diputació de cara a transformar una institució útil que ajuda als pobles a gestionar millor els seus recursos, abaratir costos i prestar millors serveis. Un criteri establert pel president Moliner a través d’iniciatives com la Central de Contractació, que ha suposat ja un estalvi de més de 15 milions d’euros als ajuntaments a través de la disminució mitjana del 30% en el cost dels contractes en qüestions com la llum o el manteniment d’instal·lacions.

Entre aquests mecanismes, també la millor situació financera de la Diputació, que va permetre a principis d’any que la Diputació lliurés dels seus propis recursos 26 milions d’euros dels 36,2 milions que va anticipar de la recaptació d’impostos, estalviant als municipis bona part dels interessos que haurien hagut de pagar d’haver demanat aquest préstec a entitats bancàries.