Millores urbanes a Xiva i el Roser de Morella

726
Actuacions de millora del cementeri de Xiva
PUBLICITAT
  • Han finalitzat els treballs de condicionament de l’accés al cementeri i la construcció de nous columbaris
  • Es continua amb la millora del camí del Roser i el forn comptarà amb lavabos nous

L’ajuntament de Morella continua amb les actuacions de millora en les diferents poblacions del terme. D’aquesta manera, durant les últimes setmanes s’han reparat diferents murs i zones de Xiva, sobretot en la zona del cementeri. Així, s’ha condicionat el camí de pujada al cementeri amb la reconstrucció del mur i la col·locació d’una barana, de manera que es millora també l’accés de les funeràries. A més, s’han instal·lat vuit nous columbaris. En un altre ordre de tasques i pel que fa al nou caixer automàtic, s’ha instal·lat una nova rampa per a millorar l’accessibilitat on s’ubicarà aquest servei.


Les actuacions a Xiva no finalitzen amb aquestes millores, sinó que s’ha previst actuar en altres ubicacions en les pròximes setmanes. Entre la planificació continua la millora del Roser i el seu accés amb la instal·lació de nou mobiliari urbà com baranes i banquets, així com la reparació de les parets caigudes en aquest passeig. L’edifici del Forn també comptarà amb uns lavabos com havia demanat la població. Així, continua la millora d’este edifici que s’ha convertit en un espai que alberga diferents activitats culturals en el municipi.


La regidora delegada de Xiva, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’actuacions necessàries per a millorar accessos i serveis”. L’edil ha explicat que “les actuacions a Xiva són constants, en aquesta ocasió els treballs s’han centrat en la zona del cementeri, així com continuen les tasques per a instal·lar un caixer automàtic a la població”. Finalment, Rocío ha remarcat que “al Roser i altres zones de Xiva hem previst altres actuacions de millora de l’accessibilitat”.


També s’han previst diferents actuacions a Ortells com serà l’ampliació del cementeri. Així, s’ha programat la reparació del mur d’aquest, així com la instal·lació de tres nínxols nous i quatre columbaris.


Gràcies a la donació d’uns terrenys en una zona pròxima al nucli urbà de Xiva, es projecten diverses instal·lacions lúdiques i per a ús esportiu. Durant els pròxims mesos, i una vegada formalitzada la donació, està previst realitzar les primeres actuacions de millora de l’accés a l’espai, la delimitació d’aquest i el condicionament del terreny.