Millores en les infraestructures esportives de Morella

416
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella continua amb els treballs de millora de les infraestructures esportives, així com en la preparació de nous projectes. Esta setmana, han començat les obres amb la reparació de la canxa de futbol sala i bàsquet  de la Fàbrica Giner on es formigona tota la superfície. Després, es tornaran a pintar les delimitacions dels camps i s’instal·laran de nou les porteries i cistelles.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha visitat avui aquestes obres i ha destacat que “la millora d’aquesta pista era molt necessària, ja que l’estat de la superfície impedia la pràctica esportiva”. L’edil ha recordat que “aquesta actuació és l’inici d’un projecte a mitjà termini per a millorar les instal·lacions esportives de la Fàbrica Giner, la qual pretén també substituir la gespa del camp de futbol, actualment natural, per una d’artificial”. Finalment, Rhamsés ha anunciat que “d’altra banda, hem aconseguit una ajuda de fons europeus per al Jaume I que se suma al projecte ja aprovat per a fer una nova pista esportiva i millores a la piscina municipal”.

Cal recordar que, la millora del camp de futbol de la Fàbrica Giner es va anunciar junt amb els clubs locals Morella FC i Els Ports FC que l’utilitzen. L’ajuntament està en procés d’elaborar un projecte per a substituir la gespa natural d’aquest per una d’artificial. Es tracta d’una actuació necessària per les condicions climatològiques de la zona i l’augment de l’ús del camp.

Altres millores en instal·lacions esportives
L’ajuntament de Morella ha obtingut una ajuda provinent dels fons europeus Next Generation per a instal·lar plaques fotovoltaiques al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I (CLIEJI). Aquesta millora suposa una inversió de més 60.000 euros. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum que permetrà reduir la despesa energètica del complex, la qual ha tingut, com moltes altres, un fort increment en els últims mesos.

D’altra banda, el consistori també informa de l’aprovació definitiva del projecte que permetrà renovar els vestuaris de la piscina municipal i la zona de bany infantil. A més, aquesta inclou la construcció d’una pista poliesportiva en la zona entre la piscina i el CLIEJI. Està previst que les obres es desenvolupen durant el primer semestre de l’any 2023 amb un pressupost d’aproximadament 200.000 euros.