Nota de premsa de la Diputació de Castelló
La Diputació ha convertit les pintures rupestres de l’interior de la província en un element de dinamització. El vicepresident del Govern Provincial, Vicent Sales, s’ha traslladat fins a Ares del Maestrat per comprovar la passarel·la d’unió de la Cova Remigia i el Cingle de la Mola instal·lada gràcies a la línia d’ajudes impulsada per l’administració provincial per a “conservar i promocionar els béns de la província declarats com a patrimoni mundial de la humanitat”.
El vicepresident provincial, que ha definit Ares del Maestrat i el seu patrimoni, amb més de 750 figures de molt diversa temàtica que el converteixen en únic en l’art rupestre llevantí i “un exemple clar dels tresors patrimonials que atresora esta província i que són una font inesgotable d’oportunitats “, ha ressaltat la importància de les coves rupestres” com a focus d’atracció turística per a l’interior castellonenc”.
És per això que a més de a Ares del Maestrat mitjançant una inversió propera als 10.000 euros, el Govern Provincial ha actuat per conservar i fer més accessibles les coves i pintures rupestres dels municipis de Vilafranca, Portell de Morella, Atzeneta del Maestrat, Les Coves de Vinromà, Borriol, Morella, Palanques.
Tot això amb l’objectiu clar “de fer del patrimoni de la humanitat un element vertebrador del territori que dinamitzi l’interior i generi riquesa i ocupació a la província”. De fet, en només mig any la passarel·la s’ha convertit en una eina de promoció turística que ha incrementat de forma notable les visites a les coves rupestres d’Ares del Maestrat.
No en va, el vicepresident provincial ha recordat que fent més accessibles les pintures rupestres com ha succeït amb la passarel·la d’unió entre la Cova i el Cingle de la Mola Remígia a millorar el trànsit gràcies a una passarel·la que redueix la distància entre ambdues de 500 metres per un camí gairebé impracticable als 36 de l’actualitat, “vam obrir l’essència i el llegat dels nostres primers pobladors a un present i futur d’oportunitats”.
“Consolidar la població en el món rural castellonenc és un objectiu prioritari d’aquesta administració i l’aposta per convertir el seu patrimoni en un focus d’atracció turística és també una aposta per dotar de més oportunitats econòmiques i laborals a l’interior i, amb elles, frenar el seu despoblació “, ha subratllat Sales.