Millores en el camí des de Xiva a Forcall

821
Treballs de millora al camí des de Xiva a Forcall
Treballs de millora al camí des de Xiva a Forcall
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Aquest va patir desperfectes en el temporal Filomena ocorregut al gener de l’any 2021
  • La brigada EMERGE ha realitzat treballs de neteja en el barranc del Tint que van demanar des del veïnat

Durant els últims dies, s’han realitzat treballs de reparació en el camí rural que va des de Xiva fins a Forcall. Aquest va patir desperfectes en l’últim temporal de neu, Filomena, ocorregut al gener del 2021. Així, s’han reparat diferents clots de la via, així com s’han formigonat per complet els trams que comptaven amb més desperfectes amb l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transcició Ecològica. Aquesta era l’última actuació que quedava després de les que es van realitzar el passat mes de setembre.

Cal recordar que la reparació de tots els camins del terme municipal de Morella comptaven amb un pressupost de 109.000 euros d’aquesta conselleria. Així, es van realitzar actuacions en el camí del Nogueral, el camí de Santa Llúcia a l’heliport, el de la Carcellera-Palos, Quatre Camins, així com les pistes de Llivis-Torre Querol, Masos del Garró, Campello, Guimerans i Moya-Muixacre-Fusters-Bartolo. En aquestos es va actuar en diferents tasques de formigonat o asfaltat depenent de les característiques de les vies i dels seus desperfectes.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pasqual, ha destacat que “amb l’actuació en el camí de Xiva-Forcall, finalitzen les reparacions dels desperfectes que va causar el temporal Filomena a les pistes i camins del terme de Morella”. L’edil ha explicat que “la totalitat d’aquestes actuacions és molt important per a millorar l’accés a explotacions després de patir estes dificultats que va causar la nevada de l’any passat”. Finalment, Joel ha comentat que “cal sumar esforços entre totes les administracions i millorar la coordinació amb l’objectiu d’agilitzar les millores de totes les infraestructures clau per al sector ramader”.

Neteja del barranc del Tint

Aquesta setmana, la brigada EMERGE ha realitzat treballs de neteja i condicionament al barranc del Tint. Les veïnes i veïns d’aquesta zona van sol·licitar la neteja del barranc, de manera que des de l’ajuntament es van tramitar els diferents permisos per a realitzar les tasques de neteja. A més, el consistori compta amb més peticions a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per a actuar en altres zones. “Estes actuacions són molt necessàries per a evitar problemes majors i, en el cas del barranc del Tint, s’ha fet un gran treball i es veu la diferència entre l’estat anterior i l’actual” ha conclòs Joel.