Millores al Paratge Natural Municipal de Pereroles

654
Paratge Natural Municipal de Pereroles
Paratge Natural Municipal de Pereroles
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Es realitzen actuacions en la pista d’accés i de senyalització i mobiliari en el sender d’entrada
  • Es recorda, en esta època de bolets, l’obligació de respectar al màxim el medi i especialment les finques privades, a les que no es pot accedir sense permís
  • S’informa que estan oberts a rebre propostes els aprofitaments de pastures dels monts de Pereroles i Carrascals

L’Ajuntament de Morella està realitzant diverses millores en el mont municipal de Pereroles que a més compta amb la declaració de Paratge Natural Municipal. Aquest indret, a hores d’ara, rep a molts visitants, tant de la localitat, com de la comarca i comarques veïnes.

Les actuacions estan sent executades per la brigada municipal i tenen dues parts. La primera ha sigut la reparació, degut a un despreniment de maquinària, d’un tram de paret que sustenta el camí d’entrada, que tot i que en els darrers mesos no s’ha vist afectada la circulació, requeria d’aquesta important actuació. D’altra banda, s’està millorant la senyalització d’entrada i instal·lació de tanques protectores per a vehicles i persones en el sender.

Com hem dit el mont públic de Pereroles va obtenir la declaració de Paratge Natural Municipal i a més d’una important xarxa de senders i pinars exuberants en el mateix trobem el refugi forestal i les cases de turisme rural per a grups en les antigues edificacions de la Serreria i antiga casa forestal.

L’alcalde de Morella ha destacat que “estes inversions són importants en un lloc com és Pereroles i més en l’època que estem on rep nombrosos visitants per gaudir del senderisme o els bolets”. A la vegada ha fet una crida “al respecte amb el medi ambient i especialment les finques privades, a les que no es pot accedir sense permís, en esta època tant bona que estem tenint per a la recol·lecció de bolets. Per això des de l’ajuntament estem difonent un xicotet manual per a que es respecte al màxim”.

Aprofitaments de pastures

Des de l’Ajuntament s’informa també de que, ara mateix, estan oberts per rebre propostes els aprofitaments de pastures dels monts públics de Carrascals i Pereroles.

El primer té un preu d’eixida de 3000€ anuals, compta amb 520 Ha per 75UGM. En el cas del segons són 1500€ l’any, 50 UGM i 332 Ha.