Miguel Ángel Troncho serà el pregoner de les festes de Morella 2023

313
PUBLICITAT

És una persona reivindicativa amb les necessitats del camp i els masos, així com de la lluita contra la línia MAT que travessa la comarca i altres macroprojectes energètics

Les festes d’agost començaran el divendres 4 d’agost i s’allargaran fins al diumenge 13

Miguel Ángel Troncho engegarà les festes d’agost de Morella 2023 com a pregoner. El pregó iniciarà el període festiu el divendres 4 d’agost des del balcó de l’Ajuntament de Morella des d’on es dirigirà a la població. Les festes s’allargaran durant nou dies d’activitats per a tots els públics fins al diumenge 13. D’esta manera, Troncho, conegut per la defensa de les necessitats del camp i els masos, a més de l’activisme contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que travessa el territori, és un morellà reconegut i implicat en l’activitat de Morella i tota la comarca dels Ports en col·laboració amb diferents associacions.

Miguel Ángel Troncho fa 18 anys que treballa per a Morella encarregat, entre altres coses, de muntar el programa de festes. Dissenyador i fotògraf fa temps que immortalitza festes i esdeveniments locals i comarcals. Masover vocacional, amant de la natura i dels animals, lluita en defensa del territori davant de diferents iniciatives que tenen un greu impacte paisatgístic i social. És també col·laborador habitual en diferents Organitzacions No Governamentals (ONG), on destina part del seu temps a ajudar a col·lectius oprimits. Així, ha destacat que “és un grandíssim honor ser el pregoner de festes de Morella, després de tants anys escoltant i admirant a totes i tots els que ho han fet anteriorment, fotografiant-los per al programa de festes i en el moment del pregó” i ha afegit que “ara em toca a mi viure eixe moment tan especial que em genera una gran emoció i respecte”.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, li ha agraït que acceptara la proposta i ha explicat que “per a nosaltres que Miguel Ángel ens donara el sí a arrancar les festes d’agost ha estat una gran notícia. Creiem que és la persona idònia per a dur endavant esta tasca pel seu compromís social, per la igualtat entre les persones, els drets humans i per la defensa de la nostra terra, del món rural, dels ramaders i agricultors. Per la defensa d’una Morella més enllà de les muralles i sense la qual el poble no tindria sentit”. A més, el primer edil ha afegit que “Miguel Ángel és una bona persona d’aquelles que sempre està darrere de molts projectes, una persona d’aquelles sense les quals moltes coses no tirarien endavant. És ara el moment de visibilitzar totes aquestes persones que estan darrere de les càmeres, darrere dels fets”.