Mesures a Morella per a fer front a la Covid-19

300
Centre de Salut de Morella. Foto: Ajuntament de Morella
Centre de Salut de Morella. Foto: Ajuntament de Morella

La Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament de Morella han publicat diverses mesures per frenar la propagació de la Covid19 a la localitat que tindran efecte, si més no, fins al 13 de novembre. A més, han recordat la importància de seguir les mesures de distància, higiene i ús de mascareta, així com d’evitar la mobilitat que no siga estrictament necessària.

D’aquesta manera se suspenen tots els actes públics i es redueix a 1/3 l’aforament de cerimònies o celebracions tant públiques com privades. El màxim seran 30 persones. També es redueix a un terç l’aforament d’establiments i locals comercials, acadèmies, zones comuns d’hotels i allotjaments turístics i l’interior d’establiments d’hostaleria i restauració. Les terrasses tindran un màxim del 50% i no es podrà consumir en barra. I no podran estar en la mateixa estança grups que no siguen convivents dins d’allotjaments amb habitacions col·lectives.

El mercat de dijous i diumenge es farà al Pla dels Estudis i es reduirà al 50%. També passa al 50% l’aforament de centres recreatius turístics. Les visites turístiques guiades es reduiran a un màxim de 6 persones.

El Centre de Dia, zones de joc i parcs infantils, les instal·lacions esportives i els museus estaran tancats (excepte el Castell) i l’Escola Infantil es reobrirà el 9 de novembre. També estarà tancada l’Escola de Música i Centre Formatiu, però amb formació online. Així mateix la Biblioteca, però amb possibilitat de préstec per telèfon o correu electrònic. A més se suspén temporalment la cessió d’espais per a activitats i reunions.

Quan als enterraments i les vetlles, tindran un màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 a l’interior. A més, per a Tots Sants, s’ha habilitat una senyalització i protocol especial.

A més a més, com en la resta a la resta de la Comunitat, també s’aplica la prohibició de circular, deambular i estar en vies i espais d’ús públic entre les 00h i les 06h; i la limitació a un màxim de 6 persones, tan en espais públics com en espais privats, de reunions de caràcter familiar i/o social. Així mateix, cal recordar el tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana des d’avui divendres a les 12h i durant 7 dies.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important seguir aquestes mesures per a revertir la situació a Morella”. Així, ha apel·lat a “la responsabilitat de tota la societat de Morella” i ha agraït “la col·laboració i implicació que continuarà tenint”. L’edil ha recordat que “les distintes àrees municipals ja treballen per a donar suport i fer efectives les diferents mesures”.