Més Dinomania a Cinctorres

604
Dinomania a Cinctorres
PUBLICITAT

Cinctorres ha ampliat la seva oferta musográfica per donar a conèixer les restes de dinosaures trobats al jaciment Anna. El president de la Generalitat, Ximo Puig i el de la Diputació, Javier Moliner, han assistit a la presentació del nou museu Dinomania. El centre suposa una ampliació de la mostra ja existent al Palau dels Sants Joans. En museu reuneix més de 500 restes fòssils dels que s’han trobat al jaciment Anna, situat a les proximitats de la localitat.

En el recorregut el palentólogo Andrés Santos, iniciador de les excavacions i principal impulsor del museu, ha destacat la importància de les restes trobades a Cinctorres.

L’edifici del Palau dels Sant Joans és propietat de la Diputació de Castelló, que ha col·laborat cedint l’edifici per al museu i en la rehabilitació del mateix. La inversió provincial ha estat de 30.000 euros en aquesta ocasió mitjançant un conveni singular. Així mateix la institució provincial ha invertit en els últims anys 70.000 euros en la recuperació del Palau. Per crear el museu l’Agència Valenciana de Turisme ha destinat 70.000 euros.

Una de les dues sales està dedicada a l’a anatomia dels dinosaures. En l’altra es reprodueix un laboratori de restauració perquè els estudiants que visiten el museu es facen una idea de com es excaven les restes de dinosaures i, posteriorment es restauren i recuperen al laboratori. D’aquesta manera Cinctorres, juntament amb Morella, alberguen dues seus expositives fixes sobre els dinosaures.

-Parc didàctica

Dinomania no només compta amb aquest museu al Palau dels Sant Joans. En el mateix jaciment Ana s’ha recreat com és una excavació. D’aquesta manera els escolars i els visitants poden veure en directe com es troben els dinosaures i com es troben enterrats. Les excavacions al jaciment Anna es van iniciar el 2002 i després de quinze anys han aportat nombrosos coneixements sobre els dinosaures.

A més del museu a l’oficina de turisme de Cinctorres es pot contemplar un audiovisual en què Dino, un dinosaure animat, recorre els paisatges de Cinctorres.

Ara el proper municipi que aspira a comptar amb un museu de dinosaures és Portell, ja que a la localitat s’han trobat les restes documentades més antics de la província.

Dinomania a Cinctorres