Més de mil persones visiten la primera fira d’oficis de Benassal que avui continua

274

DSC_0067 DSC_0291 (1) DSC_0329 DSC_0347 (1)

-Nota de premsa-

Més de mil persones s’han donat cita a la primera jornada de la Fira d’Oficis de Benassal ‘. Els carrers del nucli antic de la població s’han convertit en una mostra de les tradicions més ancestrals i els oficis dels seus avantpassats. Durant tot el dissabte, els expositors de productes típics i les recreacions històriques han estat molt concorreguts. La mostra costumista ha ofert demostracions de com treballaven els antics habitants del municipi, com el esquilador, el aiguader o l’agricultor en mul. A més, els visitants han pogut delectar-se amb les diferents exposicions muntades per a l’ocasió: la d’instruments musicals, oficis del segle XX, història d’Aigua de Benassal o estris de arada. Així com demostracions gastronòmiques d’elaboració de vi, formatge, mel o embotits.

Mari Luz Monterde, alcaldessa de la població, ha inaugurat la fira juntament amb el vicepresident i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez. Monterde ha destacat el valor d’aquesta iniciativa: “La implicació de tots els veïns i associacions del poble han fet possible que aquesta fira sigui una realitat, que repercutirà molt positivament en l’economia local”. Finalment, ha afirmat emocionada que se sent molt orgullosa del compromís i gran esforç realitzat per tots els benasalenses.

La mostra continuarà oberta durant tota aquesta tarda i el diumenge perquè els turistes aprofitin i recorrin els carrers de la vila, submergides durant aquest cap de setmana al passat.