Més de mil alumnes han gaudit d’Apiamigues, el projecte per a centres escolars d’Apivillores

679
Apiamigues
Apiamigues
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Apivillores

Després de la primera edició de 2020 portada a terme a les escoles de la comarca dels Ports, el projecte Apiamigues ha arribat als centres escolars de l’Alt i el Baix Maestrat. Un total de 20 escoles han pogut participar en la iniciativa impulsada per Apivillores.

Des de l’empresa responsable del projecte es valora molt positivament el resultat d’aquesta proposta, ja que, a través d’ella, han sorgit projectes a diferents pobles per part de l’alumnat, complint amb els seus objectius de treballar en l’anomenat “aprenentatge servei”, un tipus d’experiència en la qual els alumnes adquireixen nous coneixements i els apliquen a la realitat del seu entorn, contribuint a que aquest millore conforme als valors d’un món més sostenible.

Així, en la passada anualitat, alguns dels projectes plantejats a la comarca dels Ports van tindre gran repercussió, com és el cas de l’elaboració d’un “come cocos” sobre les abelles, joc dissenyat pels xiquets i xiquetes de segon cicle de primària de Forcall, que va ser elegit per la Fundación Amigos de las Abejas, a nivell estatal, per la seua originalitat, i va ser editat, imprès i distribuït per diferents escoles de tota Espanya.

Des d’ara, els membres d’Apivillores segueixen treballant per a preparar noves propostes per al pròxim curs escolar dins del projecte Apiamigues, així com preparant una nova temporada de visites a l’abellar de Villores, on esperen poder rebre nous grups d’alumnes a partir del mes de març.

El projecte per a centres escolars s’ha emmarcat dins de les estratègies de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb les ajudes per a projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l’àmbit de la Comunitat Valenciana