Més de 800 majors participen en el programa ‘Termalisme Valencià’ de la Conselleria d’Igualtat

42

– El programa inclou l’estada de huit dies en un balneari de la Comunitat Valenciana amb allotjament, pensió completa i tractaments termals

– La conselleria destina al programa 1’6 milions d’euros

Un total de 810 persones majors de la Comunitat han pogut participar des de gener d’enguany d’estades en balnearis a través del programa de Termalisme Valencià de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa s’emmarca dins de les actuacions de la conselleria destinades a promoure un envelliment actiu i saludable, amb la prevenció, rehabilitació i promoció d’hàbits que comporten una millor i major qualitat de vida.

L’oferta de la Conselleria d’Igualtat per a l’exercici 2017/2018 s’eleva a un total de 10.000 places amb un pressupost per a finançar el programa d’1.648.165,93 euros.

El programa inclou vuit dies amb allotjament en habitació doble, manutenció en règim de pensió completa i tractaments termals adequats a les necessitats de cadascuna de les persones beneficiàries. Es desenvolupa en sis balnearis distribuïts en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, concretament en la província de Castelló es troben els balnearis de Montanejos, Benassal i la Vilavella, i en la província de València estan inclosos el de Verche en la localitat de Calles, el de Fuente Podrida a Requena i el de Cofrents.

A més de l’ús terapèutic de les aigües mineromedicinals de les estacions termals, els beneficiaris del programa també poden gaudir d’una sèrie de programes lúdics, d’oci i temps lliure programats perquè l’estada siga més completa.

Requisits

Les persones majors que desitgen accedir a aquest programa de repòs i tractament termal poden presentar les sol·licituds, acompanyades de la documentació que procedisca, en els registres de les direccions territorials d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les oficines PROP o en qualsevol oficina de correus, fins al 31 d’ctubre de 2017.

Els requisits per a poder accedir al programa són els següents:

– Persones de 65 anys o més.

– Persones de 60 anys o més, pensionistes del Sistema de Seguretat Social o de classes passives.

– Persones de 60 anys o més amb diversitat funcional que tinguen una discapacitat igual o superior al 33%.

– Podran assistir els cònjuges o parelles de fet dels sol·licitants, sempre que siguen majors de 50 anys.

– També podran participar en el programa els/les fills/as dels beneficiaris, sempre que tinguen un grau de diversitat funcional igual o superior al 33%, resulte impossible que queden a cura d’altres persones i depenguen dels seus pares per a la vida diària.

– A més, els beneficiaris hauran d’estar empadronats en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, precisar els tractaments termals sol·licitats i poder valer-se per si mateixos.