Més de 70 representacions en la Fira d’Oficis de Benassal

771
III Fira d'Oficis de Benassal
PUBLICITAT

-La quarta edició arriba carregada de novetats

La Fira d’Oficis de Benassal transformarà el poble els dies 22 i 23 de juliol. Més de setanta oficis i espais faran que Benassal torne al seu passat més recent, rescatant de l’oblit oficis, memòria popular i tradicions.

Enguany arribarà “La Viatgera”, un singular autobús que recordarà l’arribada dels estiuejants a principis del segle XX. Per a això es comptarà amb la col·laboració de la Hife, la històrica companyia d’autobús La Hispano Fuente en Segures, que rep el seu nom del balneari de Benassal. La ruta dels bombardejos amb la recreació i ubicació dels impactes de les bombes nazis, el nou espai museogràfic de la Cassassa dels Moros, l’exposició de dibuixos “50 personatges de fa 50 anys”, la presentació del projecte “De la fira d’oficis a un museu de la Vida Tradicional”, són només algunes de les novetats que podran trobar els veïns i visitants que s’acosten.

La filadora, l’esquilador d’ovelles, la sega tradicional, el taller d’emblanquinar, l’aparell d’animals del camp, els truficultors i el boletaire, l’escola rural, les tavernes…

Benassal serà un museu etnogràfic on no faltarà tampoc l’Aigua de Benassal des dels seus orígens, les activitats econòmiques que han sustentat el poble o un viatge pels últims 100 anys.

Pel nucli antic passarà l’apicultor, la costurera, el fuster, obrirà les seues portes la tenda d’ultramarins, es cuinaran guixassos…

Un museu viu que permetrà a tots els que es passen per la localitat conèixer com va ser el Benassal antic.

La Fira d’Oficis no seria possible sense la col·laboració de tots els veïns i associacions del poble. L’Ajuntament de Benassal s’encarrega de la coordinació de tots els que fan possible aquesta recreació històrica.

Tot estarà amanit amb la música, el Ball Pla ballat amb l’única llum de la tea, el bureo, el passeig amb els carros, un gimcana, l’agutzil que ho anunciarà…

L’esdeveniment permetrà que Benassal s’ompli de visitants durant un cap de setmana. I és que des que es va crear la fira, la localitat ha ampliat el seu període turístic. L’esdeveniment atrau a milers de visitants i això es nota en l’activitat que es viu en la localitat que està recuperant la seua esplendor com a destinació turística d’interior.