Més de 60.000 persones disposen de la Targeta del Major amb descomptes i bonificacions en serveis, comerços i activitats culturals

1112
PUBLICITAT
– Un total de 826 entitats col·laboradores ofereixen avantatges als titulars de la mateixa
– El passat mes de juny Igualtat i Cultura van integrar la Targeta Cultural i la Targeta del Major en una targeta única per a agilitzar i simplificar els tràmits als ciutadans majors de 65 anys i pensionistes

Actualment 60.014 persones majors de 65 anys titulars de la Targeta del Major gaudeixen dels avantatges i descomptes continguts en el Catàleg de Serveis que es facilita als usuaris de la targeta i que també està a la disposició dels usuaris en la pàgina web de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Fins avui, un total de 826 entitats han signat un acord amb la conselleria per a adherir-se al programa i oferir en els seus establiments descomptes i avantatges als titulars de la Targeta del Major. Es tracta de serveis com assessories, restauració, centres d’ensenyament, òptiques, clíniques de salut, moda, perruqueries, llibreries, instal·lacions, etc.

Per a ser usuari de la targeta es requereix tenir 65 anys complits o acreditar la condició de pensionista si l’edat del sol·licitant està entre 60 i 65 anys. Les sol·licituds han de presentar-se en els registres d’òrgans administratius de l’administració general de l’Estat, de l’administració de les comunitats autònomes, o de les entitats que formen l’Administració local.

A aquestes ofertes i descomptes cal afegir els beneficis que fins ara estaven inclosos en la Targeta Cultural de la Generalitat, ja que el passat mes de juny la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports van decidir unificar en una única targeta els beneficis i avantatges que la Generalitat ofereix a les persones majors posseïdores de la Targeta del Major i de la Targeta Cultural.

L’objectiu d’aquesta iniciativa ha sigut agilitzar i simplificar els tràmits als ciutadans majors de 65 anys i pensionistes, unificant ambdues targetes que fins ara s’emetien per separat, i en la qual s’inclouran totes les prestacions i bonificacions de les quals es poden beneficiar els titulars de la mateixa.

D’aquesta forma, la Targeta Major arreplegarà tots els beneficis i avantatges culturals que la Generalitat disposa per a les persones majors, així com els descomptes per l’adquisició de béns i serveis en els comerços subscrits com a entitat col·laboradora.

Entre els beneficis culturals inclosos es troba l’accés gratuït al Museu de Belles Arts de València, el museu de la Valltorta en Tirig, l’Ivam o el Museu Arqueològic de Sagunt, Teatre i Castell.

A més, s’aplicaran descomptes en les entrades del Teatre Arniches d’Alacant, Teatre Principal de Castelló i Teatre Principal i Teatre Rialto de València, la sala de cinema de Luis García Berlanga del Rialto i en les actuacions programades des de CulturArts-Música que se celebren en el Teatre Principal, Palau de les Arts, Palau de la Música. Els descomptes podran variar segons els diferents contractes amb les companyies teatrals, per tant, estan subjectes a possibles modificacions i serà necessari consultar en cada funció quinadescompte s’aplica.