Més de 5000 ciris il·luminaran el centre històric de Culla dissabte que ve

262
PUBLICITAT

· Culla celebrarà ‘l’Encesa’ a partir de les 22.30 hores.

· Permetrà gaudir d’una manera diferent de la bellesa del seu nucli històric, declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d’Interès Cultural.

Més de 5000 espelmes i torxes il·luminaran els carrers, balcons i patis de Culla en una nova edició de ‘l’Encesa’. Dissabte que ve 15 de juliol, de 22:30h a 01:30h, no hi haurà cabuda per a la llum elèctrica i l’enllumenat públic s’apagarà per a donar total protagonisme al foc.

Aquest esdeveniment permetrà gaudir d’una manera de diferent de la bellesa del seu nucli històric, declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d’Interès Cultural. Tot aquell que visite Culla, en aquest precís moment, serà testimoni d’aquest màgic esdeveniment. L’Ajuntament del municipi, amb la col·laboració de nombrosos veïns, ha organitzat aquest acte que ja va reunir centenars de visitants l’any passat.

D’altra banda, ‘l’Encesa’ també comptarà amb dos concerts en acústic, programats per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land dins del Pla de Dinamització i Governança Turística 2023, amb el patrocini de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de Castelló. A partir de les 23:30h se succeiran les actuacions del duo Àngela Furquet i Toni Porcar i del grup Ireré.

En paraules de l’alcalde de la localitat, Heredio Bellés, “l’Encesa és una oportunitat de descobrir els racons del nostre nucli antic des d’un ambient únic. Totes les persones que ens visiten en aquest dia no quedaran indiferents davant aquest espectacle visual”.

Activitats per a l’estiu

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Culla ha convocat, per tercer any consecutiu, el certamen fotogràfic ‘La Bella Culla’, que mantindrà obert el termini de participació fins al 31 d’agost. Es tracta d’un concurs que busca visibilitzar la bellesa del terme i el centre històric d’aquest municipi de l’Alt Maestrat, un de ‘Els Pobles Més Bonics d’Espanya’. L’obra guanyadora serà seleccionada per un jurat constituït al tal efecte i obtindrà amb una experiència gastronòmica en la localitat i una visita guiada doble. Una bona oportunitat per a aconseguir una bona instantània és assistir a l’esdeveniment del pròxim dissabte 15 de juliol, ‘L’encesa de Culla’.

A més, també s’han programat altres activitats durant l’estiu com un taller d’iniciació a la defensa personal per al dissabte 29 de juliol, organitzat per l’empresa Somnia, i una demostració de cuina en directe del restaurant local La Carrasca amb tast de vi del celler Pou Piquis d’Albocàsser, que tindrà lloc el dissabte 5 d’agost. De la mateixa manera, de l’11 al 20 d’agost també se celebraran les festes patronals de la localitat.

Finalment, Culla també manté les visites guiades en l’oficina de turisme, de dimarts a diumenge, per a les quals és necessari reservar en el telèfon 678 135 160 o a través del correu turismoculla@dipcas.es. El Parc Miner del Maestrat també romanen obertes les seues portes, de dimarts a diumenge, per a accedir a Victoria i Esperanza, les úniques mines de ferro visitables de la Comunitat Valenciana. Per a fer la visita guiada per les seues galeries també és imprescindible reservar amb antelació en el telèfon 651 177 071 o en parcminerdelmaestrat@gmail.com.