Més de 50 persones contemplen les estreles en l’obertura del punt de astroturisme de Benassal

71
PUBLICITAT

La visita, guiada, permet gaudir dels nous panells amb QR a la Font d’En Destrals

Més de 50 persones han participat aquest cap de setmana en l’obertura del nou punt de astroturisme del Mirador de la Font d’En Destrals. La convocatòria oberta per l’Ajuntament de Benassal ha aconseguit mobilitzar als primers assistents a aquesta visita nocturna guiada per a conéixer les claus del firmament.

Així, residents i visitants es van desplaçar el dissabte fins a eixe punt a les 22 hores -a futur podria ser més tard per a garantir la millor visibilitat- per a observar les estreles durant una hora i conéixer els seus moviments. El guia va oferir les explicacions oportunes a un públic interessat en l’astronomia i que va aprofitar per a resoldre els seus dubtes.

El nou Mirador d’Estrelles i Planisferis, creat amb la col·laboració de l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land, disposa també de dos panells amb QR que representen les constel·lacions en cada estació, una eina que van provar aquest dissabte els primers visitants. El vincle amb els dispositius mòbils a través d’una APP va facilitar l’experiència als participants per a, com assenyala l’Ajuntament en aquesta iniciativa, “mirar al cel d’una manera diferent”. L’Oficina de Turisme ofereix els planisferis per a acompanyar la visita.
En concret, el nou mirador disposa d’un panell orientat al nord i un altre al sud i cadascun d’aquests té representat el cel nocturn en cada estació amb les constel·lacions i una fletxa que assenyala l’estrela polar, l’única que sempre es manté fixa.

L’Oficina de Turisme de Benassal ja preveu noves observacions d’estreles a l’estiu, aquesta vegada des de l’ermita de Sant Cristòfol, per a aprofitar que el cel en aquesta zona manca de qualsevol contaminació lumínica. No obstant això, la visita pot realitzar-se individualment en qualsevol moment de l’any sense necessitat de visita guiada.