Més de 40 genets participaran en el I Raid Hípic d’Atzeneta dissabte dia 12

424

-El diumenge dia 13 arribarà la novena edició de la mercha eqüestre

El proper 12 de novembre Atzeneta del Maestrat celebra la primera edició del seu raid hípic, organitzat per Amics dels Cavalls d’Atzeneta del Maestrat. Està prevista la participació de més de 40 genets amb els seus cavalls i egües en les diferents categories. Hi haurà recorreguts de 40, 60 i 80 quilòmetres en funció d’aquestes categories. La prova tanca el calendari de raids de la Comunitat Valenciana. Fins Atzeneta arribaran cavalls i genets procedents de Castella la Manxa, Catalunya i tota la Comunitat Valenciana, incloent-se entre els participants concursants d’Albocàsser i la pròpia Atzeneta.

raid-atzeneta

A l’entorn de la “casella” de peons caminers s’ubicarà l’eixida i meta i l’espai reservat per als equips. Les eixides es desenvoluparan a partir de les 9h del matí. Els participants hauran de donar diverses voltes al circuit que s’ha marcat.

Entre les categories de competició hi ha la de 80 quilòmetres de validesa nacional. El públic podrà gaudir d d’una prova en la qual els genets han de guiar els seus cavalls a realitzar el recorregut el més ràpidament possible mantenint les condicions de l’animal. És per això que a la meta en cadascuna de les parades de mitja hora que es establencen hi haurà controls veterinaris. A més s’estableix control final on es certifiquen les bones condicions de l’animal un cop finalitzat el recorregut.

En les categories de promoció la velocitat mitjana no ha de superar els 15 quilòmetres per hora. Aquest límit no existeix en la categoria nacional.

-Patrocinis i premis

L’organització de la prova suposa tot un repte per Atzeneta i el seu club eqüestre. A més del patrocini de l’Ajuntament i la Diputació la prova compta amb el suport de Equiconsult, l’eugassada Natur Arabs que obsequiarà amb la munta d’un dels seus sementals, formatges Els Masets, Estudis Ferrers i Pinsos Pavo. Al local polivalent se celebrarà un dinar de germanor i el lliurament dels premis als vencedors de les respectives categories.

-Marxa Eqüestre el dia 13

D’altra banda el diumenge dia 13 de desembre tindrà lloc la novena edició de la marxa eqüestre d’Atzeneta del Maestrat. Els genets locals realitzaran un recorregut pel terme i finalitzaran la jornada amb un dinar de germanor.